Ανοίγει την Παρασκευή τις πόρτες του ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ μετά από 55 χρόνια

Ανοίγει την Παρασκευή τις πόρτες του ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ μετά από 55 χρόνια

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Αικατερίνης, θα ανοίξει και πάλι τις θύρες του, μετά από 55 χρόνια ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ, στην καρδιά της Αιγύπτου.

Δεκάδες καλεσμένοι αναμένεται να κατακλύσουν τον εκ βάθρων ανακαινισμένο μεγαλοπρεπή ναό, στην τελετή των θυρανοιξίων που θα πραγματοποιήσει η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η αυριανή ημέρα θα είναι μια μεγάλη μέρα γιορτής την οποία θα τιμήσουν και θα ιερουργήσουν στο πλάι του Μακαριότατου Πατριάρχη 40 Αρχιερείς που θα βρίσκονται ήδη στο Κάιρο και δεκάδες επίσημοι καλεσμένοι που έχουν πάει στην Αίγυπτο από την Ελλάδα για να παρευρεθούν στο σημαντικό αυτό γεγονός του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου.

Ο ναός βρίσκεται στην ιστορική πόλη που ήκμαζε επί δεκαετίες ο Ελληνισμός και ξεριζώθηκε κατά τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο του ’67 αφήνοντας σε λίγες ώρες το μόχθο μιας ζωής. Οι καμπάνες του ναού της Αγίας Αικατερίνης που υπαγόταν στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας δεν χτύπησαν ποτέ ξανά.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Φωτο: 
Ο ναός της Αγίας Αικατρίνης στο Σουέζ φωτο Orthodoxia News Agency

Σχολιάστε εδώ