Μια χρήσιμη συνάντηση

Μια χρήσιμη συνάντηση

Σε απολύτως φιλικό κλίμα στη Βουλή των Ελλήνων, όπου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης συνάντησε τους επικεφαλής της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ κ. Οσμάν Μπακ και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Αχμέτ Γιλντίζ.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους δύο βουλευτές, που είναι στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, καθώς, τόσο στο παρελθόν, όταν ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, όσο και τώρα, που είναι στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως αναπληρωτής της Ντόρας Μπακογιάννη, κατάφερε, παρά τις δύσκολες καταστάσεις και τα περίπλοκα διμερή ζητήματα, να κρατήσει την ισορροπία των προσωπικών σχέσεων και να διατηρήσει χρήσιμους διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, παρά τη σθεναρή του θέση στα εθνικά μας θέματα.

Να σημειωθεί ότι με τον Οσμάν Μπακ ο βουλευτής Ροδόπης είχε διαπραγματευθεί επιτυχώς στο Ντουμπρόβνικ, το 2014, την Έκθεση του ΝΑΤΟ για την Ενεργειακή Ασφάλεια, την οποία είχε εισηγηθεί ο τούρκος βουλευτής, και πέτυχε να περάσει όλες τις ελληνικές θέσεις, παρά τις 28 αρχικές διαφωνίες.

Το συμπέρασμα είναι ότι η εμπιστοσύνη και η καλλιέργεια αξιόπιστων σχέσεων είναι μια στέρεη βάση ακόμα και για τις δύσκολες διακρατικές σχέσεις.


Μια χρήσιμη παρέμβαση

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης μίλησε στο συνέδριο με τίτλο «H επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας:

Η συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ», που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, από τη Διεθνή Πρωτοβουλία «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας» και το τμήμα ΑΗΕΡΑ «Ορφέας» HJ-20 Κομοτηνή, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε σημαντικό το συνέδριο για την ανάδειξη της περιοχής μας ως επενδυτικού και τουριστικού προορισμού και επισήμανε ότι το αμερικανικό ενδιαφέρον, το οποίο αναδεικνύεται και μέσα από την εκδήλωση των AHEPA, είναι κλειδί που μπορεί να ανοίξει έναν χώρο ευκαιριών, εξηγώντας πως η ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας είναι προτεραιότητα, αν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις αλλά και να εκφράσουμε στους κυβερνητικούς μηχανισμούς τυχόν αδυναμίες ή αδικίες που έχουν προκληθεί στην περιοχή μας.

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ