«Μαύρη λίστα» από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης

«Μαύρη λίστα» από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης

«Μαύρη λίστα» με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης φτιάχνουν στην Κουμουνδούρου με σκοπό να τη χρησιμοποιήσουν ως όπλο στην προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα, μια ομάδα από στελέχη και τεχνοκράτες κάνει φύλλο και φτερό κάθε απόφαση, κάθε υπουργείου, που έχει να κάνει με έργα, προμήθειες κ.ά.

Με σκοπό να διαπιστώσει αν και πού δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και πού υπάρχουν σκοτεινά σημεία. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, από τον έλεγχο έχουν προκύψει σημαντικές παρατυπίες (παρανομίες), α­διαφανείς διαδικασίες σε απευθείας αναθέσεις έργων.

Σε αρκετές περιπτώσεις προμήθειες και έργα δρομολογήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετηθούν ημέτεροι και πρόσωπα που έχουν στενή ή λιγότερη στενή σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου ή τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται όλα αυτά τα στοιχεία και φτιάχνουν έναν –κατά τα φαινόμενα– φάκελο με τα… πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Προς το παρόν πάντως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποφασίσει αν τα στοιχεία θα παρουσιαστούν συνολικά ή αν αυτό θα γίνει σταδιακά στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ούτως ώστε να έχουν διαρκώς την κυβέρνηση σε θέση να απολογείται για τις αποφάσεις της. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι η διαφάνεια είναι άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση και ότι με τις αποφάσεις της εξυπηρετεί ημέτερους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ