Ανάλεκτα: Η αλήθεια από το ΓΕΕΘΑ

Ανάλεκτα: Η αλήθεια από το ΓΕΕΘΑ

(ΑΝΑΛΕΚΤΑ)

Η αλήθεια από το ΓΕΕΘΑ

Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή διαθέτει το καλύτερο και ισχυρότερο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα στην Ευρώπη. Έχει ίσως την πιο ισχυρή και αποτελεσματική αεράμυνα. Ανώτατο στέλεχος έλεγε ότι δεν είναι η Ελλάδα που απειλεί με πόλεμο, αλλά η Τουρκία και ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να αποκρούσει, εάν χρειαστεί, οποιαδήποτε επίθεση.

Οι νέες μονοεδρικές

Στα πηγαδάκια στη Βουλή συζητούν συνέχεια για τον εκλογικό νόμο.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι με την απογραφή δημιουργούνται τρεις νέες μονοεδρικές περιφέρειες, ήτοι της Καστοριάς, της Θεσπρωτίας και της Χίου (η τελευταία είναι η εκλογική περιφέρεια του Νότη Μηταράκη).

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν οι επικείμενες εκλογές θα γίνουν με την παλιά απογραφή ή με τη νέα, χωρίς κανείς να δώσει κάποια απάντηση.

Οι απόψεις συνεχίζουν να διίστανται…


Μπαρούτι ο Μπάρκας

Μόνο τυχαία δεν ήταν η γεμάτη αιχμές ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος έβαλε κατά του κόμματός του για τις λίγες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο λόγος που σχολιάστηκε το «αντάρτικο» είναι ότι ο ίδιος, πέραν των φιλικών σχέσεων που διατηρεί με τον πυρήνα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και κουμπαριά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο βουλευτής Πρεβέζης είναι χολωμένος για το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλους, δεν είναι τομεάρχης και δεν μετέχει επίσης σε κάποια επιτροπή.

Εν ολίγοις, αισθάνεται ότι είναι… στα πιτς.

Μαθαίνουμε ότι στους συναδέλφους του δεν άρεσε καθόλου η εν λόγω κίνηση, ενώ Τσίπρας, Τζανακόπουλος και Γεροβασίλη τα… πήραν μαζί του.


Η επιτυχία Παπάζογλου

Ο Πάνος Παπάζογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ernst & Young Greece, σύνδεσε το όνομά του με την εξαιρετική πορεία της κορυφαίας πολυεθνικής εταιρείας στη χώρα μας και στη Νότια Ευρώπη.

Στο τέλος της χρονιάς κλείνει, με δική του πρωτοβουλία, το διοικητικό κομμάτι στην κομβική Ernst & Young, ανοίγοντας τον δρόμο στους νεότερους εταίρους.

Τα νούμερα της παρουσίας του στην ΕΥ υπήρξαν νούμερα υψηλότατης ανάπτυξης σε περίεργες εποχές.

Έλαβε, δε, και τα εύσημα του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας και όχι μόνο.


Στήριξη στις επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», οι πόροι του οποίου θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Στόχος της κυβέρνησης, ωστόσο, είναι να ενεργοποιήσει και άλλα κονδύλια για την εξοικονόμηση ενέργειας από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προερχόμενα όμως από το ΕΣΠΑ.

Τα 200 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» κατανέμονται σε 100 εκατ. ευρώ για τους κλάδους εμπορίου και υπηρεσιών και 100 εκατ. ευρώ για τον τουριστικό κλάδο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ