Η Ελλάδα έχει συμφέρον να επιλυθούν τα προβλήματα

Η Ελλάδα έχει συμφέρον να επιλυθούν τα προβλήματα

Kαθώς έχουμε μπει, όπως όλα δείχνουν, σε προεκλογική περίοδο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε κάτι το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να έχει λησμονήσει ή απλώς θέλει να κρύψει κάτω από το τραπέζι.

Μετά τις φωνές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ, μόλις έγινε κυβέρνηση, φυσικά εμφανίστηκε ως η πιο φανατική υποστηρίκτρια της εφαρμογής της Συμφωνίας, όμως και αυτό το κάνει αποφεύγοντας σημεία τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει ανάγκη τώρα τον κ. Σαμαρά και προφανώς δεν θέλει να τον ενοχλήσει με λεπτά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό όμως γίνεται εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Όλη την προηγούμενη τριετία, ο κ. Δένδιας απέφυγε να προχωρήσει στην προώθηση των κοινών επιτροπών που θα αποφάσιζαν την αφαίρεση των αλυτρωτικών αναφορών από τα σχολικά βιβλία, ενώ η Αθήνα άφησε να παρέλθει άκαρπη η τριετής προθεσμία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της εμπορικής χρήσης της ονομασίας «Μακεδονία – Μακεδονικός». Και αυτό έχει σοβαρές συνέπειες για τους παραγωγούς της Βορείου Ελλάδας. Όσο για τα δύο εφαρμοστικά πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ούτε αυτά ήρθαν προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή.

Για να μην πούμε για τη σωρεία παραβιάσεων της Συμφωνίας, είτε αφορά τη συχνή και συνεχή χρήση ισχυρισμών της βορειομακεδονικής ηγεσίας περί αναγνώρισης «μακεδονικού έθνους και ταυτότητας» από τη Συμφωνία των Πρεσπών είτε τη διατήρηση των αλυτρωτικών μνημείων και αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και σε άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας.

Δυστυχώς, αυτό που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι αγνόηση ή περιφρόνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά πλημμελής εφαρμογή της σε ζητήματα τα οποία η Ελλάδα έχει συμφέρον να επιλυθούν…


Οι μαύρες τρύπες της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι βορειομακεδόνες γείτονες κινούνται σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία και έτσι πλέον η «μακεδονική γλώσσα» θα διδάσκεται και σε πανεπιστημιακά τμήματα της Τουρκίας. Με αφορμή αυτό, είδαμε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γνωστούς και μη εξαιρετέους, με προϋπηρεσία στο «Ουράνιο Τόξο», οι οποίοι ζητούν την εισαγωγή της «μακεδονικής γλώσσας» στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Και είδαμε ένα ακόμη σχόλιο: «Οι Μακεδόνες της εθνικής μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα θα βοηθήσουν σίγουρα και θα θέλουν να σπουδάσουν τη μητρική τους γλώσσα ή τη μητρική των γιαγιάδων και παππούδων τους…».

Ένα ακόμη από τα αποτελέσματα των μαύρων τρυπών που άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ