Σκληρό ροκ μέχρι τέλους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρό ροκ μέχρι τέλους από τον ΣΥΡΙΖΑ

–«Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», το μήνυμα της Κουμουνδούρου

Με το πόδι στο γκάζι θα συνεχίσει μέχρι τις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας, εντείνοντας την πίεση έναντι της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία.

Παράλληλα, θα κλιμακώσει τις προσπάθειες αποδόμησης και απαξίωσης του πρωθυπουργού, ο οποίος, παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, παραμένει το δυνατό χαρτί της κυβερνητικής παράταξης. «Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, ενώ η κυρίαρχη εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο του κ. Τσίπρα είναι ότι «η αντίστροφη πορεία για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει ήδη»!

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πυκνώσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια και τις επαφές του με εκπροσώπους φορέων, συνδικαλιστικών και άλλων οργανώσεων, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προκειμένου να περάσει το μήνυμα προς τα κάτω για την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής και μετά τις εκλογές η χώρα να μπει σε μια νέα πορεία.

Το ζήτημα της ακρίβειας ήταν μέχρι πρότινος το πεδίο όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιορκούσε την κυβέρνηση εκτοξεύοντας μαζικά πυρά. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας του κ. Τσίπρα έχει μπει –λόγω σημαντικών γεγονότων– το θέμα των υποκλοπών. Οι τόνοι που χρησιμοποιεί η Κουμουνδούρου στην κριτική της προς την κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουργό χτυπάνε κόκκινο.

Οι χαρακτηρισμοί είναι βαρείς και συντονισμένη η προσπάθεια να ταυτιστεί και να ενοχοποιηθεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Η δημοσιοποίηση της λίστας με τα 33 ονόματα πολιτικών και άλλων προσώπων που –λέγεται ότι– είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση (αδιευκρίνιστο προς το παρόν από ποιο κέντρο και για ποιον λόγο) αποτελεί το δυνατό όπλο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Και, όπως είναι εύλογο, ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποιεί στον υπερθετικό βαθμό εναντίον του πρωθυπουργού.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το θέμα των υποκλοπών, με τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν, θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση. Και αυτό διότι, όπως σημειώνουν, είναι ένα ζήτημα που αγγίζει τις δημοκρατικές ευαισθησίες και τα αντανακλαστικά της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Ως εκ τούτου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι από τούδε και στο εξής η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ανακάμψει πολιτικά, η δε Νέα Δημοκρατία θα φτάσει στις εκλογές πολλαπλά τραυματισμένη και με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για τον κ. Μητσοτάκη.

Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα παρακολουθούν από… απόσταση ασφαλείας τη σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη. Απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν δημόσια ή να εμπλακούν με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να μη συνδεθούν με κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Άλλωστε θεωρούν ότι η κόντρα δεν ζημιώνει απαραίτητα τον κ. Μητσοτάκη, ενδεχομένως και να τον ωφελεί πολιτικά, καθώς βγαίνει προς τα έξω η εικόνα ότι τον… πολεμάνε τα συμφέροντα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ