Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…

Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…

Οι κάτοικοι της Γης ανέρχονται σε 8 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Και πάνω από το 50% του πληθυσμού ζει σε επτά μόλις χώρες.

Κάθε χρόνο ο πα­γκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 70 εκατομμύρια, με το 80% της αύξησης να καταγράφεται στις φτωχότερες χώρες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να θρέψουν, να εκπαιδεύσουν και να προσφέρουν εργασία στους νέους πολίτες τους.

Το 2021 γύρω στα 700 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζούσαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα κατοικούν σε κράτη της Αφρικής.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός το 1804 ήταν 1 δισ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2030 θα είμαστε 8,5 δισ., το 2050 θα φτάσουμε στα 9,7 δισ. και το 2100 στα 10,4 δισ.!

Οι δύο χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό είναι η Κίνα με 1,449 δισ. και η Ινδία με 1,407 δισ. κατοίκους.


♦ Και μια και μιλάμε για το «σπίτι μας», τη Γη μας, να σημειώσουμε ότι δεν βλέπουμε καμία… επιστράτευση όλων των… ειδικών για τη σωτηρία της.

Μια ευκαιρία για να γίνει αυτό αποτελεί η 27η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, με 45.000 συμμετέχοντες (ανάμεσά τους και 120 ηγέτες) από 196 χώρες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου να καταγράψουν την πορεία της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την κατάσταση του κλίματος, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός δημοσιοποίησε ότι οι οκτώ τελευταίες χρονιές θα είναι πιθανότατα οι θερμότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ