Μάκης Κουρής: Σαρώνει τα πάντα η ακρίβεια!

Μάκης Κουρής: Σαρώνει τα πάντα η ακρίβεια!

–Οι τιμές έχουν εκτιναχθεί, η τσέπη έχει… τρυπήσει και φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Οι 300 της Βουλής, που καμία σχέση δεν έχουν με τους 300 του Λεωνίδα, δεν παίρνουν χαμπάρι… Η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα, με τα νοικοκυριά να περιορίζουν ακόμα και τα απαραίτητα για να κερδίσουν άλλη μια μέρα. Και την ίδια στιγμή, οι χωματερές γεμίζουν από τρόφιμα που… περίσσεψαν. Που σημαίνει ότι λεφτά υπάρχουν σε κάποια σπίτια. Μόνο που, την ίδια ώρα, οι γείτονές τους μπορεί να ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες για να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά δεν έχουν βρει κάποια λύση ώστε, την ώρα που φτωχές οικογένειες δεν έχουν τα στοιχειώδη για την επιβίωση, να μην καταλήγουν στα σκουπίδια οι κόποι του αγρότη, που παλεύει καθημερινά με τη φύση, με το κρύο, τα χιόνια και τις νεροποντές.

Εκεί φτάσαμε…

Μακάρι να μην έλεγαν την αλήθεια οι αριθμοί. Να μην πετιούνταν τρόφιμα με τα οποία θα χόρταιναν πολλές οικογένειες. Με πρώτα τα παιδιά… Την ώρα που η πείνα θερίζει, καταλήγουν στα σκουπίδια τρόφιμα που θα χόρταιναν κάποιους γείτονες, η κατσαρόλα των οποίων είναι άδεια. Και κυρίως συνταξιούχους, που η σύνταξή τους δεν επαρκεί για τα απαραίτητα. Η επιβίωση έγινε είδος πολυτελείας! Άλλος έχει μπροστά του το πιάτο γεμάτο και άλλος ψάχνει στα σκουπίδια, με το παιδάκι να λιγουρεύεται το παγωτό ξυλάκι…

Πόσο να αντέξουν;
Ο Πανάγαθος τους έχει ξεχάσει…

Άδειο το στομάχι…
Είναι απίστευτοι οι αριθμοί των τροφίμων που έχουν παραλήπτη τον σκουπιδοτενεκέ… Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα… Στη χώρα μας, κάθε χρόνο καταλήγουν στα σκουπίδια πάνω από 2,048 εκατ. τόνοι τροφίμων. Πόση δουλειά χαμένη… Πόσος κόπος… Για ποιον λόγο; Όταν ακόμη και «το καλάθι του νοικοκυριού» έχει γίνει μαγική εικόνα. Το βλέπεις και το ζηλεύεις…
Παραμύθι θα είναι και το «νέο καλάθι του νοικοκυριού». Δουλεύουν τον κόσμο!
Έχουν ακριβύνει τα πάντα!

Και κάθε μέρα που ξημερώνει, οι τιμές του «καλαθιού» παίρνουν τα πάνω τους. Τα έσοδα, όμως, της οικογένειας είναι σταθερά. Το μεροκάματο είναι αμετάβλητο. Ό,τι έπαιρνε χθες ο εργαζόμενος παίρνει και σήμερα και θα παίρνει και αύριο και μεθαύριο. Και την ίδια ώρα, δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στην αγορά, στα σούπερ μάρκετ.
Σε ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα τολμήσει ο πολίτης να συγκρίνει τις τιμές με εκείνες της προηγούμενης εβδομάδας;
Τα ταμπελάκια είναι… αόρατα!

Το μόνιμο κορόιδο, δυστυχώς, είναι ο πελάτης…
Μέχρι να οργανωθεί…

ΥΓ.: Μια…μικρή γεύση των αυξήσεων: Τα αυγά και τα γαλακτοκομικά μέσα σε έναν χρόνο ακρίβυναν 24,2%, το ψωμί και τα δημητριακά 19,3%, τα κρέατα 17,3%, τα έλαια – λίπη 16,6% και ο καφές και το κακάο 13,4%!

Με τις υγείες μας…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ