Κώστας Ζαχαριάδης στο “Π”: Παρακμή…

Κώστας Ζαχαριάδης στο “Π”: Παρακμή…

Του
ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχη Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Τη στιγμή που η χώρα κλυδωνίζεται από τα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στην απόλυτη παρακμή ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, άφαντος. Αποφεύγει συστηματικά τη δημόσια λογοδοσία, δεν απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που του ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, μιλά μόνο σε προστατευμένα περιβάλλοντα ή με προκατασκευασμένους μονολόγους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη φύγει, πριν πραγματικά φύγει από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν είναι πρωθυπουργός, είναι η σκιά του. Προσπαθεί να αποφύγει τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία για όσα έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Να το ξεχάσει. Θα τα μάθουμε όλα, προτού φύγει και μόλις φύγει.

Ο κ. Μητσοτάκης τα κατάφερε. Δημιούργησε κρίση Δημοκρατίας, κρίση στη λειτουργία των θεσμών, κρίση εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος με την κοινωνία και κρίση μέσα στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Συμπεριφέρθηκε σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο. Ήθελε να τα ελέγχει όλα, δεν ήθελε να του ξεφύγει τίποτα, δεν ήθελε να χάσει τίποτα, ποτέ και από κανέναν. Μας μετέφερε σε ένα high tech 1960! Και τώρα που τον έπιασαν –γιατί οι τυραννικές συμπεριφορές στις Δημοκρατίες αποκαλύπτονται– παριστάνει τον ανήξερο και δίνει τους άμεσους συνεργάτες του, την ίδια του την οικογένεια, όχι μόνο την πολιτική αλλά και τη βιολογική.

Ανήλθε στην εξουσία με ψέματα, κυβέρνησε με έπαρση και αλαζονεία, υποτίμησε και προσπάθησε να παγιδεύσει τους αντιπάλους του για να τους εκβιάζει, «τσαλάκωσε» τους δημοκρατικούς θεσμούς. Και λέει ότι δεν γνωρίζει. Μπορεί να κυβερνά κάποιος που δηλώνει ότι δεν γνωρίζει όταν συμβαίνουν τερατώδη πράγματα στη χώρα; Αυτός θα διασφαλίσει την εσωτερική και την εξωτερική ασφάλεια της χώρας; Πώς, αφού εδώ γίνεται πάρτι και δεν ξέρει τίποτα;

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποτελούν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη Δημοκρατία στον ζόφο των υποκλοπών. Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στις εκλογές ως ο «Τραμπ των Βαλκανίων». Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και υποτιμούν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να την προστατεύσει διαπράττουν τεράστιο λάθος, το οποίο θα διαπιστώσουν σύντομα.

Το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις αποτελεί ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ενοχή Μητσοτάκη. Παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας. Δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ και διασφαλίζει την ομερτά για το σκάνδαλο μέχρι τις εκλογές, αφού έως τότε δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ όχι μόνο των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη αλλά ακόμη και υπουργών του κ. Μητσοτάκη, που είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα και από το Predator. Ακόμα και μετά την τριετία, ένα τριμελές όργανο –όπου την πλειοψηφία θα έχουν ο διοικητής και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, αυτοί δηλαδή που αποφάσισαν την παρακολούθηση– θα αποφασίζει εάν θα ενημερωθεί ο πολίτης που έχει παρακολουθηθεί. Ο διοικητής της ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο κακόβουλο λογισμικό θεωρείται… παράνομο. Επισπεύδει στους έξι μήνες την αυτόματη διαγραφή υλικού παρακολουθήσεων. Το καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του όπως ακριβώς λειτουργεί τόσο καιρό με τις παρακολουθήσεις: Με όρους μαφίας.

Οι εφημερίδες «Documento», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Το Βήμα», «Τα Νέα», «Δημοκρατία», «Εστία» και το Inside Story έχουν προβεί σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τον τρόπο με τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έφερε το Predator στην Ελλάδα για να λειτουργεί από κοινού με την ΕΥΠ σε χώρο που ελέγχει η κυβέρνηση, τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης γύρω από τον εγκέφαλο κ. Μητσοτάκη και τα θύματα των παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό.

Ούτε ένα από τα θύματα, ακόμα και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει αμφισβητήσει πως έχει πέσει θύμα παρακολούθησης με το Predator, ενώ ο κ. Γεωργιάδης το παραδέχθηκε και δημοσίως. Ούτε ένας δεν έχει τολμήσει να προσφύγει κατά του «Documento» ούτε, φυσικά, κατά του «Βήματος», που επιβεβαίωσε πλήρως τη λίστα των παρακολουθούμενων πολιτικών, μελών της κυβέρνησης, υπουργών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Και, φυσικά, ο κ. Οικονόμου όχι μόνο δεν διέψευσε αλλά σχεδόν επιβεβαίωσε πως υπουργοί που παρακολουθούνταν με το Predator είναι και σε επίσημες επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Εμποδίζουν την ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα, καταστρέφουν στοιχεία στην ΕΥΠ, κρύβουν μάρτυρες και κρύβονται πίσω από το απόρρητο, και έχουν το θράσος να μιλάνε για στοιχεία. Ας έχουμε εμπιστοσύνη, όμως, στη δημοσιογραφική έρευνα. Η γνώση πάντα νικάει τη συγκάλυψη. Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ