Αθλητικές ειδήσεις: Ενδιαφέρουν και αυτά…

Αθλητικές ειδήσεις: Ενδιαφέρουν και αυτά…

♦ Στην ένατη θέση, μετά από συναρπαστική μάχη 10 χλμ., τερμάτισε ο Άλκης Κυνηγάκης, στον πέμπτο διαδοχικό αγώνα του FINA Marathon World Series, που διεξάγεται στο Εϊλάτ του Ισραήλ. Ο πέμπτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αθλητής, στον πρώτο του αγώνα τη νέα περίοδο, τερμάτισε σε χρόνο 1:46:54.80. Νικητής ήταν ο Ιταλός Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι με επίδοση 1:46:41.80 και ακολούθησαν ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ με 1:46:43.40 και ο Ούγγρος Νταβίντ Μπιθλεέμ με 1:46.44.20.

♦ Ένας εκ των πρωταγωνιστών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς. Μάλιστα, ο 46χρονος δρομέας περιμένει την επικύρωση για την είσοδό του στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες! Όλα άρχισαν στις 2 Οκτωβρίου και τον Μαραθώνιο της Κολωνίας, από όπου ξεκίνησε η προσπάθεια του Χουβαρδά να ολοκληρώσει επτά Μαραθωνίους σε ισάριθμες εβδομάδες, τρέχοντας σε όλους κάτω από τις τρεις ώρες. Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το χρονόμετρο σταμάτησε στα 2:54:21, επίδοση που επισφράγισε το κατόρθωμά του. Ο δρομέας από τη Μυτιλήνη ξεκίνησε το εγχείρημά του από την Κολωνία, συνέχισε στο Μόναχο, στο Άμστερνταμ, στη Βενετία, στη Φρανκφούρτη, στην Κωνσταντινούπολη και το ολοκλήρωσε στην Αθήνα. Το προηγούμενο ρεκόρ α­νήκε στην Αμερικανίδα Σελέιν Φλάνα­γκαν, που το 2021 είχε καταφέρει να τερματίσει σε έξι διεθνείς μαραθωνίους με χρόνο κάτω των τριών ωρών.

♦ Στην ελίτ της πα­γκόσμιας πάλης α­νήκει η Μαρία Πρεβολαράκη. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε με τον πιο ιδανικό τρόπο ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά, φιγουράροντας στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2022, επίδοση που αποτελεί ορόσημο στην πλούσια καριέρα της. Συ­γκεκριμένα, η Πρεβολαράκη συγκέντρωσε 47.000 πόντους στα 53 κιλά των γυναικών, έχοντας μπροστά της στην κατάταξη μόνο την Ντόμινικ Ολίβια Πάρις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

♦ Στην Πολωνία, ως μόνιμος και όχι ως δανεικός από την ΑΕΚ, αναμένεται να συνεχίσει να αγωνίζεται ο Στράτος Σβάρνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η Ράκοβ, μετά την ε­ξαιρετική σεζόν που διανύει ο έλληνας άσος, θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του, καταθέτοντας το προβλεπόμενο ποσό των 800.000 ευρώ, με την «Ένωση» να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ύψους 15%.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ