Η διπλή αγωνία των βουλευτών της ΝΔ – Σε αναμμένα κάρβουνα το Μαξίμου για τις ομιλίες Καραμανλή – Σαμαρά

Η διπλή αγωνία των βουλευτών της ΝΔ – Σε αναμμένα κάρβουνα το Μαξίμου για τις ομιλίες Καραμανλή – Σαμαρά

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς παρακολουθούν αμήχανοι, αλλά κυρίως ανήσυχοι την αλληλουχία των αποκαλύψεων. Η αγωνία τους διπλή:

Πρώτον, ποιες θα είναι οι πολιτικές επιπτώσεις (παρενέργειες) που μπορεί να προκληθούν για την κυβέρνηση από το σκάνδαλο.

Και, δεύτερον, ποια ακόμη στοιχεία θα δουν το φως της δημοσιότητας και ποιους συγκεκριμένα θα αφορούν. Τα ευρήματα από τις πρώτες δημοσκοπήσεις δεν προκαλούν… πανικό, αλλά δεν είναι και καθησυχαστικά για την κυβερνητική παράταξη.

Στην έρευνα της εταιρείας GPO η Νέα Δημοκρατία έχασε 1,1% σε διάστημα ενός μηνός και ενώ είχε αρχίσει να κορυφώνεται το θέμα των υποκλοπών. Καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι σε βάθος χρόνου το πολιτικό κόστος. Δεδομένου ότι απομένουν ελάχιστοι μήνες μέχρι τις εκλογές, είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να φτάσει στις κάλπες με νωπό το στίγμα από τις υποκλοπές.

Τα βλέμματα αλλά και το ενδιαφέρον των γαλάζιων βουλευτών (μαζί και του Μεγάρου Μαξίμου) θα είναι, τις επόμενες ημέρες, στραμμένα προς τους… πρώην. Πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος. Σήμερα (Κυριακή) ο Κ. Καραμανλής θα παραστεί σε παρουσίαση βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα. Υπάρχει μια φημολογία ότι στη διάρκεια της τοποθέτησής του θα κάνει αναφορά στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, άρα και στην υπόθεση των υποκλοπών. Άπαντες θεωρούν ότι όσα θα πει θα περιέχουν σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, ως προς τους χειρισμούς της στην όλη υπόθεση.

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις (προβλέψεις), τότε θα ανοίξει ένας κύκλος εσωστρέφειας στην κυβερνητική παράταξη, με σενάρια, εικασίες όσον αφορά τις προθέσεις και τα κίνητρα του κ. Καραμανλή. Λίγες ημέρες αργότερα θα γίνουν τα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντ. Σαμαρά, όπου, όπως προβλέπεται, ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει μεν για τους στόχους (σκοπούς) του ιδρύματος, πλην όμως αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα.

Το ερώτημα είναι πώς θα τοποθετηθεί ως προς το επίμαχο ζήτημα, αυτό των υποκλοπών. Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι η… προσμονή (αγωνία) στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αναμονή των ομιλιών των δύο πρώην πρωθυπουργών. Δικαιολογημένα.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες, με δηλώσεις, εξηγήσεις κ.ά., προκειμένου να σβήσει η φωτιά που είχαν ανάψει οι αναφορές –από την Κρήτη– του Κ. Καραμανλή για τις υποκλοπές.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: efsyn.gr


Σχολιάστε εδώ