Αρχίζει το Μουντιάλ του χειμώνα!

Αρχίζει το Μουντιάλ του χειμώνα!

Μουντιάλ στην καρδιά του χειμώνα είναι το πλέον ασυνήθιστο, αλλά αυτό αποφάσισε η FIFA! Και έτσι σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το Κατάρ και ο Ισημερινός θα δώσουν τον εναρκτήριο αγώνα του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα μας συντροφεύσει μέρες και νύχτες μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Με την ευχή και την ελπίδα να απολαύσουμε γκολ και θέαμα, ξεχνώντας λίγο τη δύσκολη για όλους μας καθημερινότητα.

Η Βραζιλία, μετά από αρκετά χρόνια, μπαίνει στη διοργάνωση ως το μεγάλο φαβορί, έχοντας δώσει υποσχέσεις με την πορεία αλλά και το πλήρες ρόστερ της. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία ακολουθεί από κοντά, το ίδιο η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, στην τελευταία του ίσως ευκαιρία να σηκώσει ψηλά την κούπα με την Εθνική της χώρας του.

Η Αγγλία, λόγω παράδοσης στο άθλημα, είναι πάντα μέσα στο κόλπο, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει Ισπανούς και Γερμανούς, που όμως θα κονταροχτυπηθούν στον ίδιο όμιλο για μια θέση στα νοκ άουτ. Το Βέλγιο έχει μεν εξαιρετική ομάδα, αλ­λά στα δύσκολα κοπιάζει, όπως και οι Ολλανδοί, ενώ οι Πορτογάλοι του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος οδεύει προς το τέλος της καριέρας του, είναι υπολογίσιμοι, όπως και η φιναλίστ του 2018 Κροατία.

Τριάντα δύο ομάδες, οι ακόλουθες, είναι χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων και θα παλέψουν για το βαρύτιμο τρόπαιο, με τις δύο πρώτες να προκρίνονται στην επόμενη φάση.

1ος Όμιλος
Ολλανδία, Σενεγάλη, Ισημερινός, Κατάρ
2ος Όμιλος
Αγγλία, ΗΠΑ, Ουαλία, Ιράν
3ος Όμιλος
Αργεντινή, Μεξικό, Πολωνία, Σαουδική Αραβία
4ος Όμιλος
Γαλλία, Δανία, Αυστραλία, Τυνησία
5ος Όμιλος
Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα
6ος Όμιλος
Βέλγιο, Κροατία, Καναδάς, Μαρόκο
7ος Όμιλος
Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία, Καμερούν
8ος Όμιλος
Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Γκάνα, Νότια Κορέα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ