Το Περιστέρι “πήρε” το ντέρμπι με τον ΑΡΗ

Το Περιστέρι “πήρε” το ντέρμπι με τον ΑΡΗ

Με εύστοχο φόλοου του Μίρο Μπίλαν στα 1,4” πριν από το φινάλε του αγώνα και αφού ο Αρης αστόχησε στο τελευταίο του σουτ με τον Χόχλερ, το Περιστέρι bwin ήταν το μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς, επικρατώντας με 92-90 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Basket League. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για τους «κυανοκίτρινους» που βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 4-2 ενώ ο Αρης υποχώρησε στο 3-3.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε σε δεύτερο πλέον τη βραδιά καριέρας του Βασίλη Τολιόπουλου που τελείωσε το παιχνίδι με 38 πόντους (9/15 τρίποντα, 4/6 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ. Από την πλευρά των νικητών «κλειδί» ήταν ο Δημήτρης Μωραΐτης, ιδιαίτερα στην 4η περίοδο, έχοντας 12 πόντους με 3/4 τρίποντα και 4 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Ντένμον που τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από την αρχή της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Το Περιστέρι bwin παρέμενε κοντά στο σκορ και στο φινάλε της πρώτης περιόδου κατάφερε να πάρει το πρώτο του προβάδισμα με 23-21. Συνεχίζοντας όμως στο ίδιο ρυθμό μπήκε στη δεύτερη περίοδο τρέχοντας μικρό σερί που του έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει με 28-21. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη διατήρησε αυτή την υπέρ της διαφορά μέχρι και τ μέσα του δεκαλέπτου (36-29) καθώς σε εκείνο το σημείο ο Άρης με δικό του σερί 8-0 ανέτρεψε το σκορ προσπερνώντας με 37-36. Με τους Ντένμον και Τζούστον το Περιστέρι bwin ανέκτησε και το προβάδισμα αλλά και τη διαφορά, φτάνοντας, με το τρίποντο του Κασελάκη στο φινάλε του πρώτου μέρους και στο +9 (53-44).

Με την επιστροφή των δύο ομάδων για το δεύτερο ημίχρονο, το Περιστέρι bwin συνέχισε να έχει τον έλεγχο ρυθμού και σκορ με τον Ντένμον να κάνει στο 24′ το 59-49. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Τολιόπουλος «ζεστάθηκε» ο γκαρντ του Αρη ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα, ο Καββαδάς έδωσε λύσεις κοντά στο καλάθι και οι Θεσσαλονικείς έκαναν την απόλυτη ανατροπή, καθώς με επιμέρους 16-3 βρέθηκαν από το -10 στο +3 με τον Τολιόπουλο να κάνει στο 27′ το 62-65. Με δικούς του πόντους ο Αρης έφτασε και στο +6 (66-72) όμως ο Αρης με το buzzer beater του Πουλιανίτη από το κέντρο μείωσε σε 71-72 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια. Ο Τολιόπουλος έμεινε ζεστός μέχρι και τα μέσα της περιόδου δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 85-83, στη συνέχεια όμως έδειξε να χάνει δυνάμεις κι σε συνδυασμό με το μαρκάρισμα πάνω του, ο Αρης «στερήθηκε» το βασικό επιθετικό του όπλο. Ο Μωραΐτης με τρίποντο έκανε το 89-85 στο 38′ όμως ο Αρης έμεινε κοντά στο σκορ και τελικά στα 26” για το τέλος ισοφάρισε σε 90-90, με τρίποντο του Χόχλερ. Στην επόμενη κατοχή οι γηπεδούχοι πήγαν σε μεγάλη επίθεση και ο Αρης σε καθαρή άμυνα. Ο Μωραΐτης βρήκε τον διάδρομο για το λέι απ, αστόχησε, όμως ο Μπίλαν με φόλοου έβαλε μπροστά την ομάδα του με 92-90. Ο Αρης μετά από τάιμ άουτ και με 1,4” στη διάθεσή του κατάφερε να βγάλει σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, όμως ο Χόλχερ αστόχησε.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 53-44, 71-72, 92-90.

Με πληροφορίες: ΕΣΑΚΕ

Σχολιάστε εδώ