Παγκόσμιος ο «Maestro» – Το Netflix θέλει κι άλλες σειρές!

Παγκόσμιος ο «Maestro» – Το Netflix θέλει κι άλλες σειρές!

Ενδιαφέρον και για άλλες σειρές, εκτός από τον «Maestro» της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, έχει δείξει το Netflix με σκοπό να τις εντάξει στην ταινιοθήκη του. Μπορεί η συζήτηση που υπήρξε για το «Έτερος Εγώ», ύστερα από πρωτοβουλία του Σωτήρη Τσαφούλια, να μην είχε αποτέλεσμα, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με τον «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Η σειρά εννιά επεισοδίων, που μεταδίδεται από το Mega, θα βρίσκεται στο Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και θα κάνει πρεμιέρα στο παγκόσμιο κοινό στις αρχές του 2023.

Η παραγωγή της σειράς έγινε από τη Foss Productions, ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στα 2.318.570 ευρώ και το ποσό της επιδότησης από το ΕΚΟΜΕ (40%) προς την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ στα 927.428 ευρώ. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από εννιά επεισόδια με κόστος τουλάχιστον 257.000 ευρώ. Είναι η δεύτερη σειρά που απολαμβάνει διεθνή καριέρα και γυρίστηκε στην Ελλάδα, εξαιτίας των κινήτρων του «νόμου Κρέτσου».

Το κατασκοπευτικό θρίλερ «Τεχεράνη» της Apple TV τιμήθηκε στα 49α βραβεία International Εmmys με το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς. Σημειωτέον ότι η σειρά γυρίστηκε στην Ελλάδα, με συμπαραγωγό την Cosmote TV και εκτέλεση παραγωγής από την Blonde Productions, με την υπογραφή της Φένιας Κοσοβίτσα, ενώ υποστηρίχθηκε από τον «νόμο Κρέτσου».

typologies.gr

Σχολιάστε εδώ