Η Καλιφόρνια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες πλημμύρες για να μειώσει τις καταστροφικές ξηρασίες

Η Καλιφόρνια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες πλημμύρες για να μειώσει τις καταστροφικές ξηρασίες

Η γη κατά μήκος του κολπίσκου Arroyo Pasajero, στα μισά του δρόμου μεταξύ Σακραμέντο και Λος Άντζελες, είναι πολύ ξηρή για να καλλιεργηθεί κάποια χρόνια και σε άλλα πλημμυρίζει επικίνδυνα.

Εν μέσω των κύκλων υγρού και ξηρού – και τα δύο φαινόμενα που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή – μια συμμαχία τοπικών αγροτών και η κοντινή πόλη Huron προσπαθούν να μετατρέψουν πρώην χωράφια κάνναβης και ντομάτας σε τεράστια δοχεία που μπορούν να κρατήσουν το νερό καθώς διεισδύει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της βροχής. χρόνια.

Αυτό το έργο και άλλα παρόμοια σε όλο το καλάθι ψωμιού της Κεντρικής Κοιλάδας της Καλιφόρνια στοχεύουν να συλλάβουν τα νερά της πλημμύρας που διαφορετικά θα έβγαιναν στη θάλασσα ή θα έβλαπταν πόλεις, πόλεις και καλλιέργειες.

Η παραδοσιακή αποθήκευση νερού με τη μορφή φράγματος ποταμών για τη δημιουργία ταμιευτήρων βλάπτει το περιβάλλον.

Fallowed farmland to be used for diverting excess water and percolating through the ground to recharge the aquifer is seen in Huron, California, U.S. on October 25, 2022. REUTERS/Nathan Frandino

Με τμήματα της Καλιφόρνια να υποφέρουν από μια ιστορική ξηρασία, το νερό ήταν τόσο σπάνιο στην Κεντρική Κοιλάδα φέτος που στον Χιούρον χορηγήθηκε μόνο το ένα τέταρτο του νερού που είχε ανατεθεί να λάβει από το Γραφείο Αποκατάστασης των ΗΠΑ.

Η πόλη, μια από τις φτωχότερες της Καλιφόρνια, έπρεπε να αγοράσει νερό στην ανοιχτή αγορά, αυξάνοντας τους λογαριασμούς των κατοίκων, δήλωσε ο σύμβουλος μηχανικών Alfonso Manrique.

Το νέο έργο, γνωστό ως σύστημα επαναφόρτισης, μετατρέπει τα αχρησιμοποίητα χωράφια σε μεγάλες λίμνες για να συγκρατεί νερό, έτσι ώστε να μπορεί να διεισδύσει στον πορώδες βράχο και τη γη κάτω, δημιουργώντας ή αποκαθιστώντας έναν υδροφόρο ορίζοντα αντί να σπεύδει προς τη θάλασσα. Η πόλη χτίζει ένα νέο πηγάδι που θα τροφοδοτείται από τον υδροφόρο ορίζοντα, είπε ο Manrique.

Η σύλληψη της απορροής θα βοηθήσει επίσης στην προστασία της πόλης με λιγότερους από 7.000 ανθρώπους από καταστροφικές πλημμύρες.

Πηγή/φωτο: Reuters/REUTERS/Nathan Frandino

Σχολιάστε εδώ