Αυξημένο κατά 33% φέτος το επίδομα θέρμανσης!

Αυξημένο κατά 33% φέτος το επίδομα θέρμανσης!

Ο χειμώνας θα είναι πολύ παγερός…

–Ψάξτε από τώρα για… μαγκάλι!

Έρχεται χειμώνας βαρύς… Οι… κουβέρτες δεν θα φτάνουν. Θα χρειαστούν ενισχύσεις. Ακόμα και πάπλωμα, για να κόβει το κρύο. Θα είναι δύσκολο να ζεσταθεί το σπίτι. Να μην παγώσουν τα παιδιά. Να μπορούν να πιάνουν το στυλό για να γράφουν τις ασκήσεις που θα τους έχει ζητήσει ο καθηγητής ή ο δάσκαλος. Αλλά και η αίθουσα διδασκαλίας θα πρέπει να μην είναι παγωμένη, με πρώτη του νηπιαγωγείου.

Φέτος το επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο κατά 33,3% για τους περσινούς δικαιούχους, ενώ οι νέοι δικαιούχοι και τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν να μη χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο θα πάρουν διπλάσιο επίδομα, που θα φτάνει έως και τα 1.600 ευρώ. Το συνολικό ύψος του επιδόματος φτάνει στα 300 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε 1.300.000 νοικοκυριά. Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος είναι 100 ευρώ και το ανώτατο 800 ευρώ, με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ για τους κατοίκους περιοχών όπου… θερίζει το κρύο.

Σε τρεις δόσεις
Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης πρέπει να υποβληθούν από τα νοικοκυριά στην πλατφόρμα myΘέρμανση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Η πρώτη πληρωμή για τους παλαιούς δικαιούχους θα γίνει έως τις 21 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη έως τις 28 Φεβρουαρίου και η τρίτη έως τις 28 Απριλίου.

Για τα καυσόξυλα το επίδομα δίνεται υπό τον όρο οι αγορές να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2022 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2023.

Πόσο κοστολογείται το… κρύο
Για να μην ψάχνετε για… μαγκάλι την τελευταία στιγμή, το επίδομα θέρμανσης για τους νέους δικαιούχους θα είναι:
• Για νοικοκυριό με δύο παιδιά στον Δήμο της Αθήνας 422 ευρώ, στον Δήμο Θεσσαλονίκης 696 ευρώ, στο Καρπενήσι 1.058 ευρώ και στη Φλώρινα 1.156 ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ