Τον… τελάλη της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας κάνουν τα ελληνικά κανάλια

Τον… τελάλη της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας κάνουν τα ελληνικά κανάλια

Θα έπρεπε να νιώθουμε άβολα και προσβεβλημένοι από την ειρωνική και μειωτική αναφορά του Τα­γίπ Ερντογάν και άλ­λων κυβερνητικών στελεχών του για τον «φό­βο» που έπιασε δήθεν την Ελλάδα μόλις έγινε η δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου.

Όμως, ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να είμαστε οργισμένοι με τον ρόλο διακινητή της τουρκικής προπαγάνδας, που σπεύδουν να αναλάβουν οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά και τη λειτουργία τους ως μέσα για την υλοποίηση των υβριδικών και επικοινωνιακών επιχειρήσεων της Τουρκίας.

Πριν ακόμη γίνει γνωστή μια είδηση ή μια δήλωση τούρκων αξιωματούχων, τα ελληνικά κανάλια σπεύδουν να μεγαλοποιήσουν τα πάντα, δημιουργώντας φόβο και αγωνία στην κοινή γνώμη, χωρίς να δώσουν μια αναλυτική και ισορροπημένη ενημέρωση για το τι σημαίνει η κάθε τουρκική κίνηση και πρωτοβουλία.

Μόλις έγινε η δοκιμή του πυραύλου, για μία εβδομάδα τα ελληνικά κανάλια έκαναν τον… τελάλη των επιτευγμάτων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, εμφανίζοντας λίγο – πολύ την Ελλάδα έτοιμη να υποκύψει στο νέο τουρκικό όπλο.

Και κάθε πρωί το έχουν καθιερώσει τώρα τα περισσότερα κανάλια, μιμούμενα τον ΣΚΑΪ, καθώς αφιερώνουν 30 – 50 λεπτά από το πρόγραμμά τους για ζωντανές συνδέσεις με την Τουρκία, ώστε να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, για το τι δήλωσε και το τελευταίο, παρακατιανό μέλος της κυβέρνησης.

Το ακόμα χειρότερο όμως –και ταυτόχρονα πιο φτηνό– είναι ότι αναπαράγουν εκτενέστατα αποσπάσματα εκπομπών της τουρκικής τηλεόρασης με αναλυτές και απόστρατους με αμφίβολη γνώση των πραγμάτων, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να τρομοκρατούν την ελληνική κοινή γνώμη και να προβάλλουν το μεγαλείο και την ισχύ της Τουρκίας…

Έλεος πια.

 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ