Ο Σπίρτζης έδωσε το σύνθημα για τα αυτοδιοικητικά

Ο Σπίρτζης έδωσε το σύνθημα για τα αυτοδιοικητικά

Την εισήγηση της στρατηγικής για την πολιτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρουσίασε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης.

Είπε ότι η αλλαγή του πολιτικού τοπίου στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προϋποθέτει σχήματα που έχουν προγραμματική συμφωνία σε προοδευτική κατεύθυνση, που έχουν πολιτική αξιοπιστία και διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες, «επομένως οφείλουμε να εισφέρουμε και να στηρίξουμε τέτοια σχήματα βάζοντας στην άκρη και κομματικές και οργανωτικές και προσωπικές ιδιοτέλειες».

Πρότεινε εκτός από το Τμήμα Αυτοδιοίκησης να ιδρυθεί και το Δίκτυο Αυτοδιοίκησης, στο οποίο θα υπάρχουν τα τέσσερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που έχουν οριστεί, τα μέλη του τμήματος, οι υπεύθυνοι για τις περιφέρειες και οι υπεύθυνοι για τους δήμους – με αρμοδιότητα έως τρεις δήμους ο καθένας, για να ξέρει το κόμμα με ποιους πάει και με ποιους όχι, την ανθρωπογεωγραφία, τα τοπικά προβλήματα.

«Δυστυχώς, το κόμμα μας δεν ήξερε, οι οργανώσεις μελών μας δεν είχαν ούτε την αυτοδιοικητική ούτε τη συνδικαλιστική κουλτούρα», είπε, προσθέτοντας ότι οι παθογένειες στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν σχετίζονται με τάσεις αλλά με δομές».

Τι σημαίνει αυτό; Θα μπουν πολλοί στο παιχνίδι, ακόμα και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ