Μικρά οικονομικά…

Μικρά οικονομικά…

Από την κλαδική έρευνα για το ηλεκτρονικό εμπόριο που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκύπτει ότι υπάρχει μια σειρά ανασταλτικών παραγό­ντων για την ανάπτυξη του κλάδου, από την πλευρά τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων.

Λεφτά υπάρχουν… Απόδειξη, το ότι ο ΟΛΠ σχεδιάζει να αναπτύξει μέχρι και τέσσερα ξενοδοχεία στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, σύμφωνα με το master plan, το οποίο εγκρίθηκε ήδη (υπό προϋποθέσεις) από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δύο από τα ξενοδοχεία, ένα τεσσάρων και ένα πέντε αστέρων, θα γίνουν αφού προηγουμένως μετατραπούν οι αποθήκες σε κατάλληλα για την ανάπτυξη ξενοδοχείων κτίρια.


Στόχος, να εξυπηρετήσουν οι μονάδες την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα.


Μέχρι στιγμής, το ΤΕΜ (Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης) έχει καταβάλει μόλις 250 εκατ. ευρώ από το σύνολο του 1,9 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου και «τρέχουν» και οι επιδοτήσεις του 1,1 δισ. ευρώ του Οκτωβρίου.


Η S&P Global εκτιμά ότι το 2022 θα κλείσει με αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα κατά 3%. Πάντως, ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο έκανε… βουτιά στις 98,3 μονάδες από 104,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο.


Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου υπογράφηκαν 41 δανειακές συμβάσεις, για επενδυτικά σχέδια ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που έχουν ε­νταχθεί στα δάνεια του Ταμείου Α­νάκαμψης.


Όλα έχουν την τιμή τους… Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε μηνιαία συνδρομή στο Twitter Blue, που θα παρέχει υπηρεσία πιστοποίησης χρηστών έ­ναντι 8 δολαρίων τον μήνα. Όσοι πληρώνουν τη συνδρομή θα ε­παληθεύουν τον λογαριασμό τους και θα λαμβάνουν τις μισές διαφημίσεις. Η υπηρεσία Twitter Blue υπήρχε πριν αναλάβει την εταιρεία ο Έλον Μασκ και λειτουργούσε ξεχωριστά από το σύστημα επαλήθευσης της εταιρείας. Για την ώρα, κοστίζει 4,99 δολάρια τον μήνα.


Σε 1,3 δισ. ευρώ ανήλθε το 2021 η οικονομική επίδραση της τοπικής δραστηριότητας της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), που αντιστοιχεί στο 0,7% του εγχώριου ΑΕΠ, με βάση μελέτη του ΙΟΒΕ.


Θα ξεπεράσουν τα 2,3 δισ. ευρώ τα ποσά που διανέμουν οι εισηγμένες από 1,72 δισ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας ρεκόρ δωδεκαετίας.


Πάρτε θέση… Το καλοκαίρι ανοίγει νέο πολυτελές resort στα Αστέρια της Γλυφάδας, που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality Γιώργος Χρυσικός.


Ήρθε η ώρα… Με ένα πρόγραμμα-«μαμούθ», το πρόγραμμα «Σπίτι μου», συνολικού ύψους 1,74 δισ. ευρώ, θα ωφεληθούν πάνω α­πό 137.000 νέ­οι με τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για την αγορά πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέα ζευγάρια ηλικίας 25 – 39 ετών με καθαρό εισόδημα από 10.000 ευρώ μέχρι τα όρια που προβλέπονται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ