Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ

Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ


Συγγραφέας
ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!
ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

Άνδρος 1960

Μια μυστηριώδης εξαφάνιση πριν από τριάντα χρόνια…
Ένας κρυφός παράνομος έρωτας…
Δύο άντρες που διεκδικούν την ίδια γυναίκα…
Δύο γυναίκες που διεκδικούν τον ίδιο άντρα…
Τρεις οικογένειες : Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανοί και οι αξιοπρεπείς Βαλμάδες.
Απρόσμενο επίκεντρο όλων η δεσποινίς Κατερίνα Συμεωνίδη. Η νοσοκόμα που καταφθάνει στην Άνδρο, παθαίνει εμμονή με την εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα, σκαλίζει το μυστήριο και καταφέρνει να αναστατώσει όλο το νησί.
Η ηρεμία διαλύεται, τα στόματα ανοίγουν και το παρελθόν ξυπνά βίαια και απειλεί, βάζοντας στο μάτι τη νοσοκόμα!

 

Απόσπασμα Βιβλίου

Στο πλοίο για την Άνδρο
Τρίζει η «Μοσχάνθη»… Τρίζουν και τα όνειρα…

Μάρτιος 1960

Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να κάνει μεγάλα όνειρα κι ακόμα πιο δύσκολο να τα πραγματοποιήσει… Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ οι δυο μας… Μην ξεχνάς πως ο πατέρας σου είναι ολωσδιόλου άχρηστος… Άντρας, βλέπεις…!»
Τα λόγια της μητέρας της ήχησαν για άλλη μια φορά στο μυαλό της, κοφτά και ξεκάθαρα, κάνοντας τη Λεώνη να σφίξει αποφασιστικά τα δόντια.
Δύσκολο, όμως όχι αδύνατον. Τα καταφέραμε, κυρα-Βιολέτα! της απάντησε νοερά και το χέρι της ψαχούλεψε για πολλοστή φορά την τσαλακωμένη επιστολή στην τσέπη της.
Ο ανοιξιάτικος ήλιος πάνω στο πλοίο έκανε τα γκρίζα μάτια της να μισοκλείνουν διάφανα, ενώ ο νους της στο ξανθόμαλλο κεφάλι με το μοντέρνο καρέ συλλογιζόταν πυρετωδώς.
«Πρώτα πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τι ακριβώς θέλουμε για σένα και το μέλλον σου… Και μετά να βρούμε το κλειδί!» της είχε πει η μάνα της και οι δυο τους είχαν σχεδιάσει με λεπτομέρεια όλα τα βήματα, χωρίς να αφήσουν τίποτα στην τύχη.
Τι ήθελε για το μέλλον της;
Μα φυσικά να γίνει η πρώτη κυρά στο νησί! Να αφήσει πίσω της τη μετριότητα στην οποία τους καταδίκαζε ο μισθός του πατέρα της, το παλιό σπίτι όπου έμεναν, το μετρημένο φαΐ και τα έντεχνα μπαλωμένα φορέματα από τα χέρια της δούλας τους, της Μαρουλιώς.
Και ποιο ήταν το κλειδί;
Ο Μάξιμος Γαλανός!
Ο άντρας που στοίχειωνε τα όνειρά της από όταν ήταν κοριτσάκι· που διέθετε επώνυμο σπουδαίο, και περιουσία ανάλογη με εκείνη των Εμπειρίκων και των Γουλανδρήδων· που είχε πατέρα τον Ζαννή Γαλανό, τον βουλευτή, ο οποίος έπαιζε στα δάχτυλα όλο το νησί· που ήταν πάντα μετρημένος και φρόνιμος και διάβαζε ασταμάτητα, αντί να κάνει τρέλες με τους συνομήλικούς του και τις κόρες των ζάπλουτων φίλων του πατέρα του· που είχε φύγει για σπουδές στην Ευρώπη και είχε γυρίσει για να ανοίξει σχολείο στη Χώρα με δικά του κεφάλαια· που βοηθούσε οικονομικά όλα εκείνα τα παιδιά τα οποία έπαιρναν τα γράμματα, ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.
Αυτόν τον άντρα σεβόταν όλη η Άνδρος! Αυτόν τον άντρα ήθελε κι η Λεώνη!

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ – Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ, Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΓΗΤΕΙΕΣ, ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: ΚοινωνικόΠεριπέτειαΜυστηρίου
ISBN  978-618-01-4703-2
ISBN e-book 978-618-01-4704-9


Σχολιάστε εδώ