Χρήστος Αρβανίτης στο “Π”: Δημιουργεί πολύ, σκοράρει λίγο

Χρήστος Αρβανίτης στο “Π”: Δημιουργεί πολύ, σκοράρει λίγο

Του
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
πρώην Τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ


Το αποψινό ματς είναι ένα κλασικό ντέρμπι, στο οποίο, εκτός του γοήτρου, υπάρχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Με νίκη ο Ολυμπιακός θα μηδενίσει σχεδόν την απόσταση από την ΑΕΚ και παράλληλα θα δηλώσει παρών στη μάχη του τίτλου, όσο μακριά κι αν είναι ο Παναθηναϊκός.

Άλλωστε στο παρελθόν τα έχει καταφέρει κάτω από εξίσου δύσκολες συνθήκες και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα πλέι οφ, όπου θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ θα επιδιώξει να φύγει αλώβητη, θέλοντας να πιστοποιήσει την καλή πορεία της και παράλληλα να ξορκίσει την παράδοση, που δεν της επιτρέπει συχνά εκεί να αποσπά θετικό αποτέλεσμα.

Για τον Ολυμπιακό θα πω ότι η αδυναμία του να σκοράρει πολύ του στοιχίζει. Παράγει ευκαιρίες, φτιάχνει παιχνίδι, όμως τα γκολ του είναι ελάχιστα και αυτό έχει αντίκτυπο στη μέχρι τώρα συγκομιδή του. Η αντίπαλός του, αν και ο Αραούχο πετυχαίνει λιγότερα τέρματα, έχει τον Γκαρσία σε φουλ φόρμα και γενικότερα δείχνει να διατηρεί πιο συχνή επαφή με τα δίχτυα.

Αν και το ματς είναι αμφίρροπο, θα δώσω τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό λόγω έδρας και βελτιωμένης εικόνας το τελευταίο διάστημα. Έχουν ανάγκη οι γηπεδούχοι μια μεγάλη νίκη σ’ ένα ντέρμπι, προκειμένου να γιατρέψουν το ηθικό τους και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους μετά το Μουντιάλ με περισσότερο σθένος, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα. Και θεωρώ ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: football-academies.gr


Σχολιάστε εδώ