Ο Επιβάτης

Ο Επιβάτης


Συγγραφέας
Cormac McCarthy
Μετάφραση
Γιώργος Κυριαζής


Αυτό είναι το βιβλίο του Μπόμπι Γουέστερν, ενός ιδιοφυούς φυσικού που εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα κι έγινε δύτης διάσωσης. Τον στοιχειώνει διαρκώς η εικόνα του πεθαμένου πατέρα του (μέλους της ομάδας που εφηύρε την ατομική βόμβα), ενώ μεγάλη οδύνη του προκαλεί και η σκέψη της αδερφής του Αλίσια. Όταν βουτά για να εντοπίσει ένα αεροπλάνο που έπεσε στη θάλασσα και τους δέκα επιβάτες του, βρίσκει μόνο εννιά. Από κει κι έπειτα περίεργα πράγματα αρχίζουν να του συμβαίνουν: φίλοι του εξαφανίζονται, τον παρακολουθεί το FBI, μπλοκάρεται ὁ τραπεζικός του λογαριασμός…

Δεκάξι χρόνια μετά τον Δρόμο ο Κόρμακ Μακάρθι επιστρέφει με ένα από τα καλύτερα έργα της καριέρας του. Ο Επιβάτης είναι το πρώτο μέρος ενός μυθιστορηματικού δίπτυχου που ολοκληρώνεται με το Stella Maris (Aldina/60).  

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Έργο Εξωφύλλου: Αντώνης Τσακίρης, Ο Ξένος, 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κόρμακ ΜακΚάρθυ (Cormac McCarthy), (20 Ιουλίου 1933 -) είναι Αμερικανός μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Τα περισσότερα μυθιστορήματά του έχουν γίνει εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το «Ματωμένος μεσημβρινός», (“Blood Meridian”) (1985), το οποίο κέρδισε μια θέση στη λίστα του περιοδικού “Time” με τα «100 καλύτερα βιβλία στην αγγλική γλώσσα από το 1923 ως τις μέρες μας», και το μυθιστόρημα «Ο δρόμος» (“The Road”) 2006, το οποίο κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ (Μυθοπλασίας) και το “James Tait Black Memorial Prize for Fiction”.
«Ο δρόμος» (“The Road”) και το «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους» (“No Country for Old Men”) έχουν μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.
Ο καλύτερος – άγνωστος – συγγραφέας της Αμερικής ζούσε επί χρόνια σε ένα καλύβι κάπου στα σύνορα με το Μεξικό, ώσπου τον ανακάλυψαν το 2007 η τηλεόραση και ο κινηματογράφος. Ο Κόρμακ Μακ Κάρθι βγήκε στο φως και θεωρείται πλέον τόσο σημαντικός όσο και ο Φόκνερ.

Πηγή: /el.wikipedia.org


Τίτλος Πρωτοτύπου:  The passenger
Σειρά:
ISBN:   978-960-01-2398-2 


Σχολιάστε εδώ