Η ακρίβεια ανάβει φωτιές!

Η ακρίβεια ανάβει φωτιές!

-Τα νοικοκυριά έχουν μείνει από λεφτά…

Όλα τα είχαμε, το μόνο που μας έλειπε ήταν η ακρίβεια, η οποία θα είναι η «μαύρη τρύπα» της κυβέρνησης, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Και εκεί, στο πεδίο της οικονομίας, θα μεταφέρει την αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα, ρίχνοντας το βάρος στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Υπάρχει, βέβαια, ο προβληματισμός από έμπειρα στελέχη ότι σε περιόδους κρίσης, όπως τώρα με την Τουρκία, οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Χωρίς να παραγνωρίζεται αυτό το δεδομένο, πάντως, η ηγετική ομάδα επιμένει ότι το «παιχνίδι θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας».

Μάλιστα, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζει:

«Ο πληθωρισμός στη χώρα μας έφτασε στο 12,1% για τον Σεπτέμβρη, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, δύο μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Και η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου τόνισε στο Κοινοβούλιο για το θέμα των ανατιμήσεων στην αγορά ενέργειας:

«Από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 τα υπερκέρδη υπολογίζονται άνω των 2 δισ. ευρώ και δεν έχει εισπραχθεί από φορολόγησή τους ούτε ένα ευρώ», επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός που η κυβέρνηση εφαρμόζει από τον Ιούλιο επιτρέπει στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας τεράστια περιθώρια κερδών».

Μια χαρά τα έχουμε καταφέρει, μήνες τώρα. Στην τσέπη όλο και λιγοστεύουν τα λεφτά και… γιατρειά δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Όπου και να κοιτάξεις, τα σύννεφα πυκνώνουν.

Η μοναδική διέξοδος, ανάχωμα στην ακρίβεια, φαίνεται να είναι το «καλάθι του νοικοκυριού», που όμως κι αυτό δεν λέει να ρίξει τις τιμές στην αγορά για να κερδίσουν μια μικρή… παράταση τα νοικοκυριά στην καθημερινή μάχη που δίνουν για την επιβίωση.

Μέχρι να ξημερώσει μια καινούργια μέρα, με τις τιμές κάπως να υποχωρούν για να μη μένει άδεια η κατσαρόλα.

Γέμισε το καλάθι…

Προϊόντα από μόλις 51 κατηγορίες χωράει το «καλάθι του νοικοκυριού», τα οποία κάθε εβδομάδα θα μπορούν να αλλάζουν.

Είναι τα προϊόντα που… επέλεξαν τα σούπερ μάρκετ για να διατίθενται σε χαμηλές τιμές.

Άντε να δούμε αν το «καλάθι» έχει μέσα όλα τα είδη που χρησιμοποιεί η μέση νοικοκυρά.

SOS εκπέμπουν…

…οι επιχειρηματίες από τον χώρο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι δεν αντέχουν άλλο το υπέρογκο ενεργειακό κόστος και προειδοποιώντας για λουκέτα.

Μάλιστα, πολλοί franchisees παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους γιατί αδυνατούν να α­ντέξουν τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, που έχουν φτάσει στο 400%!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ