Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Τσίπρας

Το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης με αφορμή το ζήτημα των υποκλοπών εξετάζει σοβαρά ο Αλ. Τσίπρας.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες από παράγοντες της Κουμουνδούρου, με την επισήμανση ότι η συζήτηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και απομένει μόνο να ληφθεί η τελική απόφαση.

Περίπτωση με την πρόταση να πέσει η κυβέρνηση δεν υφίσταται, πλην όμως, καθώς θα υπερψηφιστεί σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα καταδείξει την πολιτική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, για ένα τριήμερο, όσο θα διαρκέσει η συζήτηση, κυβέρνηση και πρωθυπουργός θα απολογούνται για τα πεπραγμένα τους σε όλα τα επίπεδα.

Στην Κουμουνδούρου θα σκεφτούν πολύ πριν κάνουν την κίνηση, καθώς πιθανότατα δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία μέχρι τις εκλογές.

Και αυτό διότι πρέπει να παρέλθουν έξι μήνες για να υποβάλει νέα πρόταση μομφής.

Να σημειώσουμε πως χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 προκάλεσε τον κ. Τσίπρα για το θέμα αυτό.

“Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται πίσω Είναι υπεύθυνος όποιος κατευθύνει τον κ. Βαξεβάνη γι’ αυτή την κατάντια του τόπου (…) Ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση υπουργών της κυβέρνησής του δεν νοείται σε δημοκρατία (…) Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι απροσωπικά με επιθέσεις λάσπης”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόσταση δυσπιστίας – Θα πάρει εκκωφαντική απάντηση»


Σχολιάστε εδώ