Παρουσίαση Βιβλίου: Η ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου 

Παρουσίαση Βιβλίου: Η ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου 

Ο IANOS και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου

Η ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 4:00 το απόγευμα.

Ελάτε να συζητήσουμε για την εκπαίδευση των παιδιών στην ενεργό πολιτειότητα και τη διδακτική αξιοποίηση του αγαπημένου βιβλίου στη σχολική τάξη. 

ΙΑΝΟΣ  | Σταδίου 24, Αθήνα | T 210 32 17 917



Το βιβλίο

Την κυρά Δημοκρατία όλοι την αγαπούν στο μικρό χωριό, γι’ αυτό τη διάλεξαν για αρχηγό. Τι θα συμβεί όμως όταν η κυρία Ρία η Δικτατορία πάρει με τη βία όλη την εξουσία; Μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν ευτυχισμένοι χωρίς τη Δημοκρατία;

Ένα παραμύθι για να εξηγήσουμε στα παιδιά την αξία της Δημοκρατίας και για να θυμόμαστε ότι: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ! 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1973. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης (Γαλλία).
Από το 2001 εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κέρκυρας, όπου και ζει μόνιμα.
Έχει εκδώσει, σε συνεργασία με την Κατερίνα Χριστόγερου, το βιβλίο Σχέδια εργασίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό (Κέδρος, 2006), σε συνεργασία με την Κατερίνα Χριστόγερου και την Ευθυμία Ανδριώτη τα βιβλία: Δημιουργικές διαθεματικές δραστηριότητες, με αφορμή ένα ποίημα (Κέδρος, 2007), Τα Μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο (Κέδρος, 2008), Τα Μαθηματικά στο νηπιαγωγείο, Φύλλα εργασίας (Κέδρος, 2008), Η παράσταση αρχίζει (Κέδρος, 2008), Η γλώσσα στο νηπιαγωγείο, φύλλα εργασίας (Κέδρος 2010) και σε συνεργασία με τους Κατερίνα Χριστόγερου, Ευθυμία Ανδριώτη και Δημήτρη Μπεσίρη το βιβλίο Η γλώσσα στο νηπιαγωγείο, Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων (Κέδρος 2009).
Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο Η κυρά Δημοκρατία (Κέδρος 2006).


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ 

Σειρά:Παραμύθια… ή μήπως είναι αλήθεια; 
Ηλικία: Από 4 ετών
Κατηγορία: Βιβλία για παιδιά και νέους  
ISBN: 978-960-04-3366-1


Σχολιάστε εδώ