Κινητικότητα στην «αριστερή πολυκατοικία»

Κινητικότητα στην «αριστερή πολυκατοικία»

-Λαϊκή Ενότητα, Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου αυτόνομοι στις εκλογές!

Το γεγονός ότι οι ερχόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής έχει αναπτερώσει τις προσδοκίες των μικρών κομματικών σχηματισμών, που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο στο πολιτικό σκηνικό – αν δεν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, τουλάχιστον να είναι συμμέτοχοι στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον χώρο αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σχηματισμοί που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν σε κατάσταση πολιτικής αδράνειας τώρα ανασυντάσσονται, με την προοπτική να διεκδικήσουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών.

Τις προηγούμενες ημέρες η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποίησε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, όπου εξελέγησαν τα νέα όργανα του κόμματος (Πολιτική Γραμματεία, Πολιτικό Συμβούλιο), ενώ γραμματείς εξελέγησαν ο Δ. Στρατούλης και η Μαρ. Τσίχλη.

Στη ΛΑΕ μετέχουν αρκετοί πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Κ. Ήσυχος, Στ. Λεουτσάκος κ.ά. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η οργανωτική ανασυγκρότηση σε όλη την επικράτεια, ενώ θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος στις εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο Π. Λαφαζάνης, ως επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης, κινείται με την προοπτική καθόδου στις εθνικές εκλογές.

Ξεκινάει άμεσα περιοδείες στην επικράτεια, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τοπικών φορέων.

Ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση στελεχών, καθώς οι περισσότεροι από τους άλλοτε συνεργάτες του παρέμειναν στη Λαϊκή Ενότητα μετά την αποχώρησή του.

Αυτόνομη σχεδιάζει να κατέβει στις επόμενες εκλογές και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τηρεί πολύ σκληρή γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει ποσοστό λίγο πάνω από το 1%, αρκετά μακριά δηλαδή από το όριο εισόδου (3%) στη Βουλή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ωστόσο εκτιμά ότι καθ’ οδόν προς τις εκλογές το κόμμα της θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική, με την ελπίδα ότι θα απορροφήσει τους δυσαρεστημένους με την κεντροαριστερή πολιτική που ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας αριστερούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτο: huffingtonpost


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ