Το «clasico» της χρονιάς! O Παναθηναϊκός καλπάζει, τελευταία ζαριά για τον Ολυμπιακό

Το «clasico» της χρονιάς! O Παναθηναϊκός καλπάζει, τελευταία ζαριά για τον Ολυμπιακό

• Με νίκη ο Παναθηναϊκός καλπάζει για τον τίτλο, τελευταία ζαριά για τον Ολυμπιακό – Οι αριθμοί του ελληνικού «clasico»

Το παιχνίδι-σήμα κατατεθέν του ελληνικού ποδοσφαίρου (Κυριακή 19:30 – COSMOTE SPORT 1 HD), το οποίο κάθε φορά περιμένει με λαχτάρα και ενδιαφέρον η φίλαθλη κοινή γνώμη, ανεξαρτήτως προτίμησης, είναι το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ένα ζευγάρι που κατά καιρούς και περιόδους μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο αμφίρ- ροπα και θεαματικά ματς. Το βράδυ, στην κατάμεστη «Λεωφόρο», διεξάγεται το 130ο ντέρμπι από καταβολής της κατηγορίας των μεγά- λων. Στα προηγούμενα οι «ερυθρόλευ- κοι» μετρούν 48 νίκες, οι «πράσινοι» 33, ενώ 48 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

Ως γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός μετρά 20 νίκες, ο Ολυμπιακός 18 και 26 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι, τέτοια εποχή, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 1-0, συμπληρώνοντας οκτώ αγώνες χωρίς ήττα από τον αιώνιο αντίπαλό του. Κάτι που είχε να συμβεί 36 ολό- κληρα χρόνια, καθώς από το 1980 έως το 1985 οι Πειραιώτες δεν είχαν χάσει σε 11 διαδοχικά ντέρμπι πρωταθλήμα- τος με τον Παναθηναϊκό, που αποτελεί επίδοση-ρεκόρ.

Ωστόσο οι «πράσινοι» απάντησαν στη συνέχεια με το δικό τους σερί, νικώντας όχι μόνο στον αντί- στοιχο εντός έδρας αγώνα του δεύτε- ρου γύρου (2-1) αλλά και στους δύο που ακολούθησαν για τα πλέι οφ (1-0 στη «Λεωφόρο» και 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»).

Φέτος ο Παναθηναϊκός μοιάζει αφιο- νισμένος, με το εντυπωσιακό «10 στα 10» να δίνει σαφές στίγμα τίτλου. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει 10 βαθμούς πίσω, ενώ ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του διαδρομή χωρίς νίκη. Το μομέ – ντουμ δείχνει έδρα, αλλά σε τέτοια ντέρμπι κάθε πρόβλεψη είναι παρακιν- δυνευμένη. Ευχή όλων είναι να μας απασχολήσει μόνο για όσα διαδραματι- στούν στα αγωνιστικά τετραγωνικά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ