Σάκης Τσιώλης στο “Π”: Μιλάει η φανέλα

Σάκης Τσιώλης στο “Π”: Μιλάει η φανέλα

Του
ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Δεν το συζητάμε ότι τα ντέρμπι είναι διαφορετικά παιχνίδια, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι αντίπαλοι. Η προετοιμασία, η πείρα, η ψυχολογία, όλα παίζουν τον ρόλο τους. Και φυσικά μιλάει η φανέλα, είναι ματς ειδικών συνθηκών αυτά. Το μομέντουμ δείχνει Παναθηναϊκό, αλλά η εμπειρία μου στα γήπεδα, χρόνια τώρα, με έμαθε πως στα ντέρμπι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Για τον Ολυμπιακό, πράγματι, είναι από τις τελευταίες ζαριές σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, διότι αν ο αντίπαλός του φύγει στους 13 βαθμούς, άντε να τον πιάσει μετά (πόσες ήττες πια θα κάνει στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός;). Θα επιδιώξει να τον πάει σε μια διαφορά πέντε – έξι πόντων στα πλέι οφ, μήπως και σώσει εκεί την παρτίδα, αλλιώς δύσκολα ο Παναθηναϊκός δεν θα κόψει πρώτος το νήμα. Και για να γίνει αυτό, η αρχή πρέπει να προκύψει οπωσδήποτε σήμερα, με θετικό αποτέλεσμα στη «Λεωφόρο», που μόνο εύκολο δεν φαντάζει.

Και στους δύο μονομάχους υπάρχουν παίκτες-κλειδιά, στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς ο Παλάσιος και σ’ αυτήν του Μίτσελ ο Χάμες, που κάνουν σπουδαία δουλειά στο γήπεδο. Ειδικά ο Παλάσιος αποτελεί βαρόμετρο και κάνει σπουδαία δουλειά σε περισσότερες από μία θέσεις. Γενικότερα ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να δώσει χώρο στους γηπεδούχους, που παίζουν γρήγορα και εκμεταλλεύονται κάθε ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Και θεωρώ ότι θα φροντίσει πρώτα να κλείσει καλά τα μετόπισθεν και μετά να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό, εκμεταλλευόμενος εκείνες τις στιγμές που θα τον βρει ευάλωτο.

Εννοείται πως η έδρα μετράει πάντα, πόσω μάλλον σε τέτοια ματς, που η μπάλα… καίει. Το ψυχολογικό ντοπάρισμα στους ποδοσφαιριστές είναι μεγάλο, αν και μια έμπειρη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός –έστω και εκτός φόρμας–, μπορεί να σταθεί όρθια.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Το «clasico» της χρονιάς! O Παναθηναϊκός καλπάζει, τελευταία ζαριά για τον Ολυμπιακό


Σχολιάστε εδώ