Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ οι αναποφάσιστοι

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ οι αναποφάσιστοι

Άνοιγμα Τσίπρα στη μεσαία τάξη

Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν τις εκλογές! Στην εκτίμηση (παραδοχή) αυτή έχουν προσχωρήσει στην Κουμουνδούρου και προσαρμόζουν ανάλογα την προεκλογική στρατηγική τους.

Προσέγγιση που δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς το ποσοστό των πολιτών που στην παρούσα φάση δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση κινείται σε διψήφιο αριθμό. Κατά συνέπεια, η επιλογή που θα κάνουν την ώρα της κάλπης, όσοι εξ αυτών αποφασίσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το τελικό αποτέλεσμα. Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι αναποφάσιστοι αυτήν τη στιγμή κινούνται μεταξύ 8,5% (Marc, Pulse) και 16% (Prorata), ενώ μία ακό­μη έρευνα (MRB) τους μέτρησε στο 11,5%.

Με το κύμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας να φουσκώνει με σταθερό ρυθμό, αυξάνεται και ο αριθμός των πολιτών που γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τα πεπραγμένα της. Αλλά και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την τακτική που ακολουθούν από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα.

«Η δεξαμενή των αναποφάσιστων δεν θα πάει προς την κυβέρνηση στις εκλογές», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Με το σκεπτικό αυτό, η Κουμουνδούρου θα προσαρμόσει την προεκλογική της στρατηγική με στόχο να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους. «Να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε να πάνε να ψηφίσουν», σημειώνουν και προς αυτήν την κατεύθυνση θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Άνοιγμα στη μεσαία τάξη
Σταθερά το τελευταίο διάστημα, ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με τη λεγόμενη «μεσαία τάξη», που έκλεισαν λόγω, κυρίως, της φορολογικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 – 2019. Και είχε αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων της μεσαίας τάξης να στραφεί προς τη Νέα Δημοκρατία. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι στην παρούσα φάση, λόγω της διεθνούς κατάστασης (ενεργειακή κρίση) αλλά και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη (ακρίβεια, δημόσια ασφάλεια, υγεία, παιδεία κ.ά.), διαμορφώνονται ευνοϊκές συνθήκες ούτως ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει την απήχησή του στο τμήμα αυτό της ελληνικής κοινωνίας.

Εκεί ακριβώς αποσκοπεί και μια σειρά μέτρων (παρεμβάσεων) που εισηγείται ή υπόσχεται να εφαρμόσει ως κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας. Μεταξύ αυτών η καθιέρωση του αφορολόγητου για όλους στις 10.000 ευρώ, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ κ.λπ.

Παράλληλα και σε κάθε ευκαιρία εγκαλεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν προχωράει σε δραστικά μέτρα προκειμένου να ελέγξει το κύμα ανατιμήσεων και να ανακουφίσει τους πολίτες. Μέτρα όπως, π.χ., η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με την πολιτική της αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διάστημα μέχρι τις εκλογές η Κουμουνδούρου πρόκειται να αναπτύξει ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και κινήσεων με απώτερο στόχο να πείσει τους πολίτες που κινούνται στη μεσαία τάξη να εμπιστευθούν εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Έντυπη έκδοση

Σχολιάστε εδώ