Τι προβληματίζει τα νοικοκυριά

Τι προβληματίζει τα νοικοκυριά

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Pulse, τα έξοδα που προβληματίζουν περισσότερο τα νοικοκυριά είναι: 31% το ηλεκτρικό ρεύμα, 28% τα τρόφιμα, 12% το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης, 7% το πετρέλαιο κίνησης και η βενζίνη και 3% άλλο, ενώ ένα 7% επέλεξε να μην απαντήσει.

Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι οι μοναδικές χώρες που θα μπορούσαν να αποφύγουν τις αναγκαστικές περικοπές φυσικού αερίου, ακόμη και στο σενάριο της πλήρους διακοπής του ρωσικού αερίου και ενός κρύου χειμώνα. Ενώ οι χώρες της Βαλτικής και η Φινλανδία σε αυτό το σενάριο θα χρειαστεί να κάνουν περικοπές της τάξης του 13%.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, προβλέπονται χαμηλότοκα δάνεια και επιδοτήσεις μέχρι και 75% για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κατοικιών. Δικαιούχοι είναι νέοι και νέες ηλικίας 18 – 39 ετών.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 6.473.149 φορολογικές δηλώσεις. Από αυτές, εκπρόθεσμα έχουν υ­ποβληθεί 50.000, για τις οποίες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 100, 200 ή 500 ευρώ.

Η Philips θα περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας (το 5% των θέσεων) λόγω της πτώσης των πωλήσεων, όπως ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής Ρόι Τζέικομπς μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τρέχουν να προλάβουν… 61 μεγάλα και μικρά λιμάνια να υλοποιήσουν επενδύσεις ύψους έως και 90 εκατ. ευρώ για να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες εισόδου – εξόδου υπηκόων τρίτων, εκτός Σένγκεν, χωρών. Και όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι την 1η Μαΐου 2023!

Τα μέτρα ελέγχου του κορονοϊού λειτούργησαν ανασταλτικά για την κινεζική οικονομία, με αποτέλεσμα η ανάπτυξή της να επιβραδυνθεί στο 3,3% για όλο το 2022, πολύ χαμηλότερα από τον επίσημο στόχο του 5,5% που είχε τεθεί στις αρχές του έτους.

Σκέφτηκαν ξαφνικά και τους οικονομικά αδύναμους πελάτες τους. Οι πάροχοι ρεύματος μείωσαν τις χρεώσεις για τον Νοέμβριο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 35 έως 45 λεπτά / κιλοβατώρα, όταν τον Οκτώβριο ήταν 56 – 70 λεπτά και τον Σεπτέμβριο 68 – 80 λεπτά. Η τελική τιμή για τους καταναλωτές θα κριθεί από το ύψος της επιδότησης. Προς το παρόν, οι χρεώσεις των παρόχων είναι μειωμένες μέχρι και κατά 38%.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 


Σχολιάστε εδώ