Ο Ράμα εμπαίζει την Αθήνα

Ο Ράμα εμπαίζει την Αθήνα

Ενημερωθήκαμε από ομογενειακά ΜΜΕ της Βορείου Η­πείρου ότι ο κ. Ράμα επιστρέφοντας από την Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών, υπέπεσε σε τουλάχιστον δύο ατοπήματα που α­φορούν την Ελλάδα.

Έκανε επίσκεψη στη Δρόπολη και στο Αργυρόκαστρο και εκεί έβγαλε σέλφι βίντεο με τον δήμαρχο Δρόπολης Δημήτρη Τόλη, με σκοπό να το στείλει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αφού ζητάει από τον δήμαρχο να υποβάλει κάποιο αίτημα στον έλληνα πρωθυπουργό, όταν ο δήμαρχος του είπε ότι περιμένουν τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την περιοχή, ο ίδιος ο κ. Ράμα σχολίασε με ειρωνικό τρόπο: «Εσύ απλά πρέπει να έρθεις κι εγώ πρέπει να κάνω όλη τη δουλειά». Και κατόπιν αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τη μειονότητα…

Το άλλο περιστατικό έγινε στην ομιλία του αλβανού πρωθυπουργού για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας. Ο κ. Ράμα εξήρε την απόφαση του 2009, με την οποία είχε ακυρωθεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αλβανίας, χαρακτηρίζο­ντάς τη μάλιστα «ένδοξη». Την προσφυγή εναντίον της συμφωνίας είχε κάνει ο ίδιος ως ηγέτης τότε της α­ντιπολίτευσης. Από αυτόν τον κ. Ράμα περιμένει η Ελλάδα να απαντήσει πότε θα προχωρήσουν οι συνομιλίες για τη σύνταξη συνυποσχετικού όσον αφορά την παραπομπή της διαφοράς της οριοθέτησης στη Χάγη.

Δεν αντιλαμβάνονται, δυστυχώς, στην Αθήνα ότι ο κ. Ράμα εμπαίζει και μερικές φορές μάλιστα κινείται εκτός πλαισίου στοιχειώδους ευγένειας. Αλλά όσο του δίνουν περιθώριο τόσο περισσότερο θράσος αποκτά.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: slpress.gr


Σχολιάστε εδώ