«Δρακογράφος»…

«Δρακογράφος»…

Ο τούρκος πρόξενος, με ανάρτησή του στο Facebook, ενημέρωσε τους… προσκεκλημένους του για την αλλαγή της μέρας και του χώρου που θα γιορτάσει τελικά την ημέρα της «Τουρκικής Δημοκρατίας»…

Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, τότε ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει την… ιντριγκαδόρικη (ευγενικά το θέτω) διάθεση του Ομέρογλου απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία και βεβαίως στη Θράκη.

Οι Τούρκοι (συμπεριλαμβανομένου και του προξενείου στην Κομοτηνή) γιορτάζουν την ημέρα της «Τουρκικής Δημοκρατίας», κάθε χρόνο, στις 29 Οκτωβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, ο φετινός εορτασμός στην Άγκυρα θα είναι… φαντασμαγορικός.

Σε αυτό το… μαξιμαλιστικό ύφος, ο πρόξενος σκέφτηκε να… υπερθεματίσει και εδώ στη Θράκη, προφανώς με το σκεπτικό ότι οι… καλές ιδέες επιβραβεύονται, καθώς επίκεινται και οι αλλαγές των διπλωματών – και ο φόβος να βρεθεί στα βάθη της… Μογγολίας είναι ισχυρός…

Αποφάσισε, λοιπόν, φέτος να κάνει την εκδήλωση… μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 28 Οκτωβρίου, αδιαφορώντας για το ότι οι Έλληνες τιμούν το Έπος του ’40, αποδεικνύοντας φυσικά το… ποιόν του ανδρός.

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλουν την Ελλάδα. Μερικά χρόνια πριν, την ημέρα της απελευθέρωσης της Κομοτηνής, διοργάνωσαν ανθελληνικό συνέδριο με τη στήριξη… της FUEN, της λεγόμενης Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων, η οποία είχε… αλιεύσει μια τέτοια… εθνότητα στην περιοχή μας: Τη μειονότητα στη Θράκη…

Ναι, δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτήν τη φορά τη γιορτή δεν θα πλαισίωνε ένα «εχθρικό πλήθος», που βυσσοδομούσε απέναντι στην ιστορική αλήθεια. Αυτήν τη φορά οι προσκεκλημένοι θα ήταν οι… φορείς του τόπου.

Διότι είθισται –οι αιρετοί εννοείται– να δέχονται α­ντίστοιχες προσκλήσεις του προξένου και να τις αποδέχονται… Αλλά και πώς αλλιώς, με δεδομένο ότι είναι αιρετοί στην ελληνική Θράκη…

Δεν ξέρω εάν οι φορείς σκέφτονταν να συνδυάσουν την πρωινή παρέλαση με τη βραδινή «αγγαρεία» –η οποία ωστόσο κοστίζει πολύ στη χώρα μας και την περιοχή μας– και να αντιλαμβάνονταν ότι… κάτι δεν πάει καλά. Δεν θα το μάθουμε ποτέ και… ίσως ευτυχώς.

Όλα ήταν έτοιμα και υπό άκρα μυστικότητα…

Μέχρι που μία εκπρόσωπος του πολιτικού σχεδιασμού του Εμφιετζόγλου και ένας δημοσιογράφος της Κομοτηνής αποκάλυψαν το… γεγονός.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Ομέρογλου να αναγκαστεί να μαζέψει την παγίδα και να κάνει την ανάρτηση στο Facebook, ρίχνοντας βεβαίως τη… δέουσα κοπριά:

«Χθες, 26 Οκτωβρίου, αρμόδιοι του ξενοδοχείου ήρθαν στο προξενείο μας και μας ενημέρωσαν γραπτώς πως, λόγω των τηλεφωνικών απειλών που δέχθηκαν ως ξενοδοχείο και εργαζόμενοι, μπορεί να υπάρξει ‘‘θέμα ασφάλειας’’ και επιπρόσθετα πώς για ‘‘τεχνικούς λόγους’’ δεν μπορούν να παραχωρήσουν την αίθουσα στις 28 Οκτωβρίου».

Του πρόξενου δεν του έκατσε καλά, τελικά. Και σίγουρα θα αναρωτιέται τι καιρό κάνει στα βάθη της Μογγολίας…

Ερώτηση

Πάντως, όπως και να έχει, ο Ομερόγλου θα πρέπει να απαντήσει στην εξής ερώτηση. Γιατί αποφάσισε, ξαφνικά, να γιορτάσει μια τόσο μεγάλη επέτειο για την Τουρκία μία μέρα νωρίτερα;
Ε; Γιατί;

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ