Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό της Άγκυρας μετά απ’ όσα είπαν ΟΗΕ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ (video)

Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό της Άγκυρας μετά απ’ όσα είπαν ΟΗΕ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταλόγισε σήμερα έντονη νευρικότητα και εκνευρισμό στην Τουρκία ως αποτέλεσμα της τελευταίας τοποθέτησης των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το τουρκολιβυκό «μνημόνιο» και την εγκυρότητα του.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια δηλώσεων του σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Νίγηρα Μοχάμεντ Μπαζούμ (Mohamed Bazoum) για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα έχει χάσει τα λογικά της και ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανένα να την εγκλωβίσει στις ακτές της, ο Ν. Δένδιας απάντησε:

«Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό, η τελευταία τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του State Department όσον αφορά το τουρκολιβυκό “μνημόνιο” και την εγκυρότητα του είναι προφανές ότι έχει δημιουργήσει έντονη νευρικότητα στην τουρκική πλευρά».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει προκλητικά ότι ” όχι μόνο 12 μίλια αλλά δεν θα επιτρέψουμε την μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων, ούτε ένα μίλι. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε έστω κι ένα μίλι παραπάνω, κι ας είναι μικρότερη η επέκταση» .

«Δεν δεχόμαστε ένα τετελεσμένο που θα μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μας εγκλωβίσει στις ακτές μας, θα προκαλέσει ζημιά στα νόμιμα και ζωτικά μας συμφέροντα . Ισχύει και σήμερα η απόφαση που έχει πάρει το Κοινοβούλιο μας στις 8 Ιουνίου του 1995 ως απάντηση σε αυτήν απειλή» είπε ο Τσαβούσογλου.

Tι είπε ο Τσαβούσογλου

Ακατάληπτο (προεκλογικό) κρεσέντο από τον υπερφίαλο Τσαβούσογλου: Ενώ όλα καταρρέουν γύρω τους επιμένουν σε απειλές και μυθεύματα

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων» στο Αιγαίο, διαμήνυσε σε νέες προκλητικές του δηλώσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος επεσήμανε πως η Άγκυρα, «δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της». Ο Τσαβούσογλου, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Σχολιάστε εδώ