Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες

Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες

ΤΟ ΓΟΤΘΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ 2021 ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ SHIRLEY JACKSON ΚΑΙ AUGUST DERLETH.

Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες της πολυταξιδεμένης Αμερικανοβρετανίδας Catriona Ward θα στοιχειώνει για πολύ καιρό τους αναγνώστες του. Πρόκειται για ένα γοτθικό θρίλερ στα χνάρια της Shirley Jackson, γεμάτο ανατροπές, αλλά και μια ενδελεχή διερεύνηση του πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η φύση του ανθρώπου για να προστατεύσει ένα παιδί απ’ τον τρόμο.

Ένα μυθιστόρημα τρόμου που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση ως την τελευταία σελίδα με τα απίστευτα μυστικά του.




Catriona Ward

Αλέξης Καλοφωλιάς

Στο σκοτεινό δάσος στο τέλος της οδού Νίντλες κάτι είναι θαμμένο. Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις…
Ένας αδιέξοδος δρόμος. Το τελευταίο σπίτι και μετά το δάσος. Όλα τα παράθυρα καρφωμένα µε σανίδες. Μια τριμελής οικογένεια.
Μία έφηβη που δεν της επιτρέπεται να βγει έξω. Όχι μετά την τελευταία φορά.
Ένας άντρας που πίνει μπίρες, µόνος, μπροστά στην τηλεόραση και προσπαθεί να µη σκέφτεται όλα εκείνα που δεν μπορεί να θυμηθεί.  Και μια γάτα που της αρέσει να κοιμάται και να διαβάζει τη Βίβλο.
Τους ενώνει ένα φριχτό μυστικό. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει η καινούργια γειτόνισσα, ό,τι είναι θαμμένο κάτω από τις σημύδες κινδυνεύει να αποκαλυφθεί και να τους στοιχειώσει.
Νομίζεις ότι ξέρεις τι βρίσκεται μέσα στο τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες. Νομίζεις ότι έχεις ξαναδιαβάσει αυτή την ιστορία. Κάνεις λάθος.

Το βιβλίο θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 25 χώρες.


Έγραψαν για το βιβλίο

Έμεινα άναυδος. Ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση ως την τελευταία σελίδα με τα απίστευτα μυστικά του. Έχω να διαβάσω κάτι τόσο συναρπαστικό από Το κορίτσι που εξαφανίστηκε.
– Stephen King, συγγραφέας

Τέτοια βιβλία βγαίνουν μια φορά στα χίλια χρόνια. Θα έλεγα ότι το ρούφηξα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου είχε κόψει την ανάσα.
– Joanne Harris, συγγραφέας

Ένα ανατριχιαστικό, πανέμορφο αριστούργημα στον χώρο του σασπένς.
– Joe Hill, συγγραφέας

Το καλύτερο μυθιστόρημα τρόμου που διάβασα ποτέ.
– Natasha Pulley, συγγραφέας

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Catriona Ward (Κατριόνα Γουόρντ) γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον. Έχει ζήσει στις ΗΠΑ, την Κένυα, τη Μαδαγασκάρη, την Υεμένη και το Μαρόκο. Είναι πτυχιούχος του Creative Writing MA στο University of East Anglia. Το ντεμπούτο της Rawblood (W&N, 2015) κέρδισε το August Derleth Award for Best Horror Novel στα British Fantasy Awards του 2016, και συμπεριλήφθηκε στη λίστα για το Author’s Club Best First Novel Award. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, Little Eve (W&N, 2018) κέρδισε το βραβείο Shirley Jackson 2018 και το August Derleth Award for Best Horror Novel στα British Fantasy Awards το 2019 (είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει αυτό το βραβείο δύο φορές), ενώ η Guardian το συμπεριέλαβε στα καλύτερα βιβλία του 2018. Τα διηγήματά της έχουν εμφανιστεί σε πολλές ανθολογίες. Το τρίτο της μυθιστόρημα Το τελευταίο σπίτι της οδού Νίντλες κυκλοφόρησε στη Βρετανία τον Μάρτιο του 2021 και συνεπήρε κοινό και κριτικούς. Το τέταρτο μυθιστόρημά της Sundial κυκλοφόρησε στη Βρετανία τον Μάρτιο του 2022 και έπεται συνέχεια. Ζει στο Λονδίνο και το Ντέβον.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Κατηγορία: Αστυνομική λογοτεχνία
 978-618-03-2843-1

Σχολιάστε εδώ