Πλακιωτάκης: Δεν θα παρασυρθούμε στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο – Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές…

Πλακιωτάκης: Δεν θα παρασυρθούμε στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο – Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές…

Με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου όπου η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού αλλά και το ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι η «Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Μέσα σ’ ένα 24ωρο, αφενός η Τουρκία εξακολουθεί να επιτρέπει στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών να στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο, με την Ελλάδα να σώζει όσο περισσότερους μπορεί και αφετέρου, σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο.

Τα στελέχη του Λιμενικού αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».

Βίντεο: Επεισόδιο ανοιχτά της Σάμου από την τουρκική ακτοφυλακή – Έκανε επίδειξη οπλισμού στο ελληνικό Λιμενικό

Γιάννης Πλακιωτάκης στο “Π”: Μια νέα ελληνική ακτοπλοΐα προ των θυρών


Σχολιάστε εδώ