Κ. Μπακογιάννης: Μαχαίρι στα δημοτικά τέλη

Κ. Μπακογιάννης: Μαχαίρι στα δημοτικά τέλη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% για όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ως άμεση απάντηση στην ακρίβεια ανακοίνωσε ο Δλημαρχος Κώστας Μπακογιαννης.

“Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για τον κάθε δημότη. Μειώνοντας τα τέλη για όλους αυξάνουμε την αντοχή στις δυσκολίες του χειμώνα που έρχεται και επιστρέφουμε στους δημότες το αποτέλεσμα της συνετής οικονομικής διαχείρισης του Δήμου” ανέφερε ενω μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM  επισήμανε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελάφρυνση των τελευταίων 15 ετών, αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας της τελευταίας τριετίας και αποτελεί έμπρακτη στήριξη των δημοτών, ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

«Εμείς αυτή τη στιγμή βάζουμε “μαχαίρι” στα δημοτικά τέλη κατά 5% και αυτή είναι η μεγαλύτερη ελάφρυνση των τελευταίων 15 ετών. Ταυτόχρονα παρέχουμε μια σειρά από πρόνοιες για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τους απόρους, τις μονογονεϊκές οικογένειες ή εκείνους που έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας […] Σήμερα αυτό που ουσιαστικά κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στους δημότες μας τα οφέλη από την καλή πορεία του δήμου. Σίγουρα δεν κάνουμε όσα θα θέλαμε, κάνουμε όμως όσο περισσότερα μπορούμε», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

«Θα θυμάστε ότι μέσα στην πανδημία η περίφημη Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων», πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης και συμπλήρωσε: « Αυτό ήταν σημαντικό, όχι γιατί ο δήμος ήθελε να πάρει κάποιο δάνειο. Η αναβάθμιση αυτή αποτελούσε έμπρακτη απόδειξη ότι στο δήμο λειτουργούμε με διαφάνεια, με αξιοπιστία, με σοβαρότητα και ότι έχουμε πετύχει χρηστή διαχείριση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας που ξεκίνησε χθες το βράδυ με την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών led στην Πατησίων. Συνολικά αντικαθίστανται 45.000 φωτιστικά. Σε ό,τι αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας, διαβεβαίωσε ότι η γιορτινή ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στο κέντρο, με έμφαση όμως στις 129 γειτονιές.

Με πληροφορίες και απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ