Άνοιγμα Τσίπρα στην κοινωνία

Άνοιγμα Τσίπρα στην κοινωνία

-Οι υπουργοί κάνουν τον τροχονόμο
-Ξεκινάει περιοδείες στη χώρα και απευθείας επαφή με τους πολίτες

Σε νέα φάση μπαίνει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ οδόν προς τις εκλογές, ενώ οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν τη χαμηλή δυναμική του κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως μία από τις βασικές αιτίες για το γεγονός ότι δεν επωφελούνται από τη φθορά της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι οι πολίτες δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις θέσεις-προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα πιστεύουν ότι, με ευθύνη και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το μήνυμα του κόμματος δεν φτάνει στα τέσσερα σημεία της επικράτειας.

Για τον σκοπό αυτό, το επόμενο διάστημα ο Αλ. Τσίπρας θα ξεκινήσει περιοδείες σε διάφορες περιοχές, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει (αναλύσει) με λεπτομέρειες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα έχει απευθείας επαφή με απλούς πολίτες, ενώ στις συναντήσεις του με τα τοπικά στελέχη θα ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και προετοιμασία για τις εκλογές.

Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια θα συνεχίσουν να είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμούν ότι τα ζητήματα αυτά αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης και είναι εκείνα που σταδιακά θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία.

Ακρίβεια ίσον… Μητσοτάκης!

Η κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα είναι απόλυτα στοχευμένη, αφού τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και τα στελέχη χρεώνουν στον μεγαλύτερο βαθμό στην κυβέρνηση την ευθύνη για τις αυξήσεις στις τιμές.

Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον Βλ. Πούτιν ως προς την ενεργειακή κρίση, αλλά στην πραγματικότητα είναι δική της ευθύνη για τις συνεχείς ανατιμήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου.

Εγκαλούν παράλληλα τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη τόσο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ όσο και για τη «βίαιη», βιαστική διακοπή λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

Όσον αφορά την ακρίβεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ημίμετρα που δεν βοηθούν τους καταναλωτές, αντίθετα ενισχύουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Υπάρχει μια γενικότερη ασυδοσία, οι τιμές ανεβαίνουν από μέρα σε μέρα και οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν τον… τροχονόμο», τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Θεωρούν ότι η τακτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι δείγμα αδυναμίας ή ανικανότητας, αλλά αποτέλεσμα της ιδεολογίας της, που θέλει την αγορά να ρυθμίζει από μόνη της τα όποια θέματα προκύπτουν.

Κατά κανόνα σε βάρος των πολιτών-καταναλωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, αρχής γενομένης από τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης να βάλει πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου.

Πλην, όμως, η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να υλοποιήσει τέτοιου είδους μέτρα, φοβούμενη ενδεχομένως τις αντιδράσεις των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ