Μπρούνο Τσιρίλο στο “Π”: Σε καλύτερο φεγγάρι η ΑΕΚ

Μπρούνο Τσιρίλο στο “Π”: Σε καλύτερο φεγγάρι η ΑΕΚ

Του
ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΣΙΡΙΛΟ
πρώην Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ


Πρώτη φορά θα επισκεφτώ το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και εννοείται πως η χαρά μου είναι μεγάλη. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αφού θα έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι του πρωταθλήματος. Είχα την τύχη και την τιμή να φορέσω τη φανέλα και των δύο ομάδων και είμαι βέβαιος ότι η αναμέτρησή τους θα κρύβει πολλές συγκινήσεις.

Αν και στα ντέρμπι δεν χωρούν προγνωστικά και κάθε πρόβλεψη κινδυνεύει να αποτύχει, σίγουρα η ΑΕΚ φαίνεται να είναι σε καλύτερο φεγγάρι. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει δέσει ως σύνολο και εύκολα ή δύσκολα παίρνει αυτό που θέλει. Ο ΠΑΟΚ, που θα έχει σήμερα απουσίες, δεν εμφανίζει σταθερότητα στην απόδοσή του – πήγε στην έδρα του Ολυμπιακού και τον νίκησε και έσωσε στο τέλος τον βαθμό με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Προφανώς, οι απουσίες δεν επιτρέπουν στον προπονητή να μονιμοποιήσει ένα σχήμα, ωστόσο, επειδή είναι ομάδα πρωταθλητισμού, οφείλει να προσπαθήσει περισσότερο στη συνέχεια.

Θα ήθελα το ματς να έχει πολλά γκολ και φάσεις, αλλά κάτι μου λέει πως ο ΠΑΟΚ κυρίως θα επιχειρήσει να κλείσει καλά την άμυνά του και να χτυπήσει τον αντίπαλό του στην κόντρα. Περιμένω τους γηπεδούχους να μπουν πιο ορμητικά στην αναμέτρηση, με σκοπό να σκοράρουν γρήγορα και να αποκτήσουν ψυχολογία. Σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει, όπως και το κάθε λάθος. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών.

Να επικρατήσει ο καλύτερος και ο πιο άξιος, αυτή είναι η ευχή μου. Και σε ένα τόσο ωραίο στάδιο να ασχολούμαστε σταθερά και μόνο με το θέαμα των μονομάχων και τίποτα άλλο. Πρόκειται για δύο ιστορικά κλαμπ, που κατά καιρούς μας έχουν χαρίσει υπέροχους αγώνες, με σασπένς και αυθεντική ποδοσφαιρική ένταση. Ελπίζω να μας προσφέρουν και πάλι ό,τι καλύτερο μπορούν, διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από τέτοιες στιγμές.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: newsit.gr


Σχολιάστε εδώ