O Όλαφ Σολτς δήλωσε: «Δώσαμε αυτά τα εξοπλιστικά, δεν ρωτάμε πού πάνε τα όπλα»… Αίσχος…

O Όλαφ Σολτς δήλωσε: «Δώσαμε αυτά τα εξοπλιστικά, δεν ρωτάμε πού πάνε τα όπλα»… Αίσχος…

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Καλή σας Κυριακή… Ποια Κυριακή;
Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε το τριήμερο. Και έχει απ’ όλα μέχρι να γυρίσουμε στην κανονικότητα της Δευτέρας. Χορτάσαμε, πάντως, καθισιό. Τα βενζινάδικα δεν προλάβαιναν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ. Οι δρόμοι για έξοδο από την Αθήνα μαρτύρησαν, μέχρι να μπουν τα αυτοκίνητα στις εθνικές οδούς. Το τριήμερο είχε από όλα, με κυρίαρχη την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…

♦ Η τύχη δεν στάθηκε δίπλα στη Φώφη, που πάλεψε για μια άλλη Ελλάδα, μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό, μένοντας πάντα δίπλα στον άνθρωπο, στον αδύναμο πολίτη. Άλλες όμως ήταν, δυστυχώς, οι βουλές του Υψίστου… Έφυγε για να συναντήσει τον πατέρα της και τη μητέρα της, τον Γιώργο και την Κάκια… Αχ, αυτή η ζωή, ώρες ώρες δεν έχει μπέσα…

♦ Δεν ήρθαν, όμως, τα πράγματα βολικά, παρότι ήταν πάντα πρώτη στον αγώνα η Φώφη. Πάντα μπροστάρης. Στα μεγάλα θέματα, για μια Ελλάδα που δεν παζάρευε. Πάντα στην πρώτη γραμμή. Στον δρόμο που χάραξε ο Γιώργος Γεννηματάς.

♦ Υπόκλιση στη σφαγή της Μεραρχίας Άκουι στην Κεφαλονιά από τους Γερμανούς του Χίτλερ. Εκτέλεσαν 5.000 άοπλους Ιταλούς! Οι Έλληνες έκρυψαν πολλούς στα σπίτια τους, που σώθηκαν, και πολλοί Ιταλοί της Μεραρχίας παντρεύτηκαν Κεφαλονίτισσες.

♦ Αίσχος, για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη έκφραση. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε: «Δώσαμε αυτά τα εξοπλιστικά, δεν ρωτάμε πού πάνε τα όπλα». Όταν με τα όπλα σου σκοτώνεις ΑΘΩΟΥΣ πολίτες, έχεις τεράστιες ευθύνες, κύριε Γερμαναρά… Δυστυχώς, δεν ξεχνάτε τον Χίτλερ σας…

♦ Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η κάλυψη της έδρας των Οικονομικών Επιστημών. Τη θέση διεκδικούν ο Γιώργος Αλογουσκούφης, η Λούκα Κατσέλη και ο Τάσος Γιαννίτσης. Σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις, δύσκολα κάποιος από αυτούς θα συγκεντρώσει τις απαραίτητες 19 ψήφους, που σημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία θα αποβεί άγονη.

♦ Για να αλλάξει η τάση με την ακρίβεια στην αγορά, θα πρέπει όλοι οι δείκτες να γυρίσουν σε αρνητικό έδαφος. Τότε τα νοικοκυριά θα πάρουν μια πρόσκαιρη ανάσα στο μέτωπο των τιμών. Γιατί το επόμενο που θα ακολουθήσει θα είναι η ύφεση και τότε η κατάσταση θα σοβαρέψει.

♦ Οι συμμαχίες με σημαντικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία κ.ά., και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεών μας αποτελούν μονόδρομο και «ασπίδα προστασίας» στις ακραίες απειλές του Ερντογάν.

♦ Όσο η Πολιτεία δεν παραδειγματίζεται από τη διεθνή πρακτική για να καταστρώσει δρακόντεια μέτρα μηδενικής ανοχής, το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας μας θα συνεχίσει να γίνεται βορά στις ορέξεις των αρπακτικών του ψηφιακού κόσμου.

♦ Σε πάρκινγκ μικρής διάρκειας μετατρέπονται τις ώρες αιχμής οι λεωφορειολωρίδες, με αποτέλεσμα, αντί να διευκολύνουν το κυκλοφοριακό, να το επιδεινώνουν. Το συνολικό μήκος του δικτύου των λωρίδων αποκλειστικής κίνησης λεωφορείων στην Αθήνα και στον Πειραιά ανέρχεται σε 52,3 χιλιόμετρα.

♦ Με το δίκιο του εξανέστη ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτοί που οδήγησαν σε χρεοκοπία και Μνημόνια τη χώρα, κατηγορούν εμάς που καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια»! Και λίγα τους έψαλε…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ