Μισή μισή η περιβόητη νησίδα στον Έβρο…

Μισή μισή η περιβόητη νησίδα στον Έβρο…

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα, τουλάχιστον επικοινωνιακά, το Μεταναστευτικό. Ολόκληρη ιστορία και κουρνιαχτός σηκώθηκε με την υπόθεση της νησίδας στον Έβρο και κατόπιν εορτής μαθαίνουμε από τα στοιχεία του Επιτελείου ότι η περίφημη νησίδα δεν είναι τουρκική, αλλά κατά το ήμισυ είναι και ελληνική. Αυτό βεβαίως εκθέτει την κυβέρνηση, η οποία έχει ως δικαιολογία ότι οι πρόσφυγες ήταν στην τουρκική πλευρά της νησίδας, αν και όφειλε να γνωρίζει ότι η άλλη μισή είναι ελληνική.

Όσο για τις ΜΚΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωναν με περισσή βεβαιότητα ότι η νησίδα είναι ελληνική, επίσης απαιτείται σοβαρότητα, γιατί έτσι είναι που συμβαίνουν τα μεθοριακά επεισόδια. Όμως αυτό που έγινε είναι ένα δείγμα του πολύ επικίνδυνου ρόλου που έχουν ορισμένες ΜΚΟ και επίσης αποδεικνύεται πόσο τραγικά είναι τα αποτελέσματα, και εις βάρος της χώρας, όταν κρίσιμα ζητήματα, που άπτονται και των διεθνών σχέσεων της χώρας, εμπλέκονται στην εσωκομματική αντιπαράθεση.

Το τουρκικό παρακράτος…
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την άλλη ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας με το όνομα «Aegean Boat Report». Η εν λόγω οργάνωση, η οποία, ως διά μαγείας, γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού είναι οι βάρκες που στέλνουν οι δουλέμποροι από τα τουρκικά παράλια, έσπευσε να κάνει ανάρτηση με τις αεροφωτογραφίες από drones με τη μεταφορά θωρακισμένων οχημάτων σε ελληνικά νησιά, τις οποίες είχε δημοσιοποιήσει το τουρκικό κράτος για να αποδείξει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Πολύ απλά, η οργάνωση αυτή απέδειξε ότι σκοπός της είναι η δυσφήμιση της Ελλάδας και η προώθηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και λιγότερο η σωτηρία των απελπισμένων ανθρώπων, που παλεύουν κάθε μέρα για τη ζωή τους στα κύματα του Αιγαίου, όπου τους εξωθεί και τους προωθεί το τουρκικό παρακράτος…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: makthes.gr


Σχολιάστε εδώ