Ανάλεκτα: Το τεράστιο το ιδιωτικό χρέος, το αίνιγμα Μελόνι και οι αλλαγές στη Βρετανία

Ανάλεκτα: Το τεράστιο το ιδιωτικό χρέος, το αίνιγμα Μελόνι και οι αλλαγές στη Βρετανία

[Ανάλεκτα]

Τεράστιο το ιδιωτικό χρέος

Πονοκέφαλο προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το ιδιωτικό χρέος της χώρας, καθότι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αν και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι φετινοί φόροι αποπληρώνονται, προκύπτουν ερωτήματα για τη συνέχεια, αφού η παγκόσμια οικονομική κατάσταση δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο, κάτι το οποίο επηρεάζει την Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει μια φορολογική κόπωση στη συνέχεια της χρονιάς. Αθροιστικά, οι «κόκκινες» οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες αγγίζουν τα 260,96 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για απίστευτα νούμερα.

Το αίνιγμα Μελόνι

Ως έναν βαθμό, τόσο η Μελόνι όσο και ο Σαλβίνι άσκησαν οξεία κριτική στην πολιτική της ΕΕ και στην υποχώρηση σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας που αυτή προϋπέθετε, διεκδικώντας μεγαλύτερη αυτονομία για την Ιταλία.

Επί σειρά ετών, η ΕΕ υιοθετεί σε πολλούς τομείς προοδευτικές απόψεις, οι οποίες δεν αρέσουν στα συντηρητικά κόμματα. Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους στην Ιταλία.

Αλλαγές στη Βρετανία

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σημαντικό πρόβλημα των έντονων ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, μελετά μια μεγάλη αναθεώρηση του συστήματος χορήγησης βίζας.

Πρόκειται να αψηφήσει ορισμένους από τους συναδέλφους της στο Υπουργικό Συμβούλιο (πολέμιους της μετανάστευσης), κάνοντας αλλαγές στη λίστα ελλείψεων επαγγελμάτων, που θα επιτρέψουν σε ορισμένες βιομηχανίες να φέρουν περισσότερο προσωπικό από το εξωτερικό.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ