Στο κυνήγι των ψήφων Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Στο κυνήγι των ψήφων Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

-Δίχτυα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους ρίχνει το Μαξίμου
-Στους νέους και στους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα ποντάρει η Κουμουνδούρου

Με διαφορετικό προσανατολισμό, ως προς το σε ποιες κατηγορίες ψηφοφόρων θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους, θα κατέλθουν στις εθνικές εκλογές Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινωνικές ομάδες που κατά την εκτίμησή τους θα βρουν πιο πρόσφορο έδαφος οι απόψεις τους αλλά και οι προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα.

Η εκλογική μάχη προδιαγράφεται μακρά και επίπονη και αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για ένα επιτυχές αποτέλεσμα.

Πέρα από τη γενικότερη προσπάθεια, το βλέμμα της κυβέρνησης θα είναι στραμμένο σε δύο κατηγορίες που αποτελούν μεγάλες δεξαμενές ψήφων:

Τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, που αθροίζουν πάνω από 3 εκατ. ψηφοφόρους, η στάση των οποίων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης.

Από τις αρχές του 2023 η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή μια σειρά ευνοϊκών μέτρων που θα απευθύνεται στις δύο αυτές κατηγορίες. Από 1η Ιανουαρίου θα αυξηθούν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, αφότου η χώρα μπήκε στη μέγγενη των Μνημονίων.

Παράλληλα θα αυξηθούν και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, που παραμένουν παγωμένοι για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Τα εισοδήματα τόσο των συ­νταξιούχων όσο και των δημοσίων υ­πα­λλήλων θα αυξηθούν εμμέσως και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Επιπρόσθετα, εντός του 2023 η κυβέρνηση θα καθιερώσει και το πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι με τα παραπάνω μέτρα θα εξασφαλίσουν την ευνοϊκή στάση τους στις εθνικές εκλογές. Και φυσικά την… ψήφο τους.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στραμμένη τη προσοχή του σε δύο κατηγορίες ψηφοφόρων: Τους νέους και τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα, που για διαφορετικούς λόγους ανήκουν στην πτέρυγα των δυσαρεστημένων με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Οι μεν πρώτοι διότι, πέρα από τις ανυπέρβλητες σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκολίες επαγγελματικής αποκατάστασης, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις χαμηλές αμοιβές και την εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας. Δεδομένου ότι στις ερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν και οι νέοι από 17 χρονών, θα κουβαλήσουν στην εκλογική μάχη και τα οξυμμένα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας.

Απόρροια και της ακραία φιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Από την άλλη, οι χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα υφίστανται σε όλο τους το εύρος τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, που σε συνδυασμό με τα χαμηλά εισοδήματα κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την επιβίωση και την καθημερινότητά τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι και οι δύο αυτές κατηγορίες ψηφοφόρων θα είναι από τις πρώτες που στις ερχόμενες εκλογές θα γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση.

Εναπόκειται σε αυτούς να καταφέρουν να τους προσεγγίσουν και να εξασφαλίσουν τη θετική στάση τους την ώρα της κάλπης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ