Κτηματολογικά νέα

Και στην Αρκαδία… ανάρτηση

Ξεκίνησε (25 Οκτωβρίου 2022) η ανάρτηση, διάρκειας δύο μηνών (και τεσσάρων για τους κάτοικους εξωτερικού), στους Καλλικρατικούς Δήμους Βόρεια Κυνουρίας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και Τρίπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στην Πελοπόννησο. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Συμβολαιογραφική… αποχή

Σε αποχή από τα συμβόλαια μεταβίβασης και τους πλειστηριασμούς αποφάσισαν να κατέλθουν τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, εάν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν βελτιωθεί η κατάσταση στα κτηματολογικά γραφεία της χώρας και δεν παραταθεί η μη υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή πράξεων προς καταχώρηση σε αυτά.

Δύο στις τρεις (εκτάσεις)… χάνουν

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης καταγγέλλει ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανάρτησε τους Δασικούς Χάρτες του Κτηματολογίου χωρίς να έχει προηγηθεί η εκδίκαση των αντιρρήσεων γι’ αυτούς και οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν δικαιώματα και να υποστούν κυρώσεις, καθώς το 70% των εκτάσεων στη Φθιώτιδα εμφανίζονται μη επιλέξιμες για καλλιέργεια».

Καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς, όπως αναφέρει, «συντελούνται παράνομες ενέργειες που μπορεί να βάζουν εργαζόμενους σε (υπηρεσιακό) κίνδυνο, με εντολή του Γενικού Διευθυντή, Στέφανου Κοτσώλη», ο οποίος «αποδυναμώνει το Σωματείο για τα όσα αποκάλυψε για την ανάδειξη, μεταξύ άλλων, ζητημάτων κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Ξετυλίγει τον «μίτο» η… Αριάδνη

Η γνωστή –και μαχητική– δικηγόρος Αριάδνη Νούκα αναδημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποκάλυψή μας περί «εκατομμυρίων ευρώ που χάνει το Δημόσιο, επειδή τα funds δεν καταβάλλουν τα τέλη Κτηματολογίου για τα στεγαστικά δάνεια που αγοράζουν μαζικά». Μάλιστα η ανάρτησή της είχε μεγάλη απήχηση και διαδόθηκε σε χιλιάδες πολίτες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ