Απεργία – συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης – Τα Συνδικάτα κατεβαίνουν στον δρόμο

Απεργία – συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης – Τα Συνδικάτα κατεβαίνουν στον δρόμο

Τα Συνδικάτα κατεβαίνουν στον δρόμο

Σε αντικυβερνητική διαδήλωση αναμένεται να εξελιχθεί η μεγάλη Πανελλαδική Απεργία που προγραμματίζουν τα Συνδικάτα της χώρας για τις 9 Νοεμβρίου με κεντρικό θέμα την ακρίβεια.

Η κινητοποίηση πρόκειται να πάρει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς σε αυτή θα πάρουν ενεργά μέρος τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού βουλευτών και στελεχών. Το «παρών» στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο κέντρο της Αθήνας πρόκειται να δώσει τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας όσο και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Συνδικαλιστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μεγάλη και θα σταλεί ένα καθαρό μήνυμα δυσαρέσκειας, ή και οργής, προς την κυβέρνηση επειδή δεν κάνει αυτά που πρέπει για να προστατεύσει (ανακουφίσει) τους πολίτες από τη λαίλαπα των ανατιμήσεων. Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «οι οριζόντιες παροχές της κυβέρνησης, με προεκλογικό άρωμα, δεν λύνουν τα προβλήματα». Και ζητάει, μεταξύ άλλων, αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην πλήρη τους μορφή.

Η ΑΔΕΔΥ, αφού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την επιχειρηματολογία της συκοφαντεί (διαβάλλει) τους δημοσίους υπαλλήλους, ζητάει αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος του ετήσιου πληθωρισμού. Ακόμη, ζητάει επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ενώ παράλληλα εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ