Ευθύμης Μπακατσιάς στο “Π”: Ποντάρει στους πάντες

Ευθύμης Μπακατσιάς στο “Π”: Ποντάρει στους πάντες

Του
ΕΥΘΥΜΗ ΜΠΑΚΑΤΣΙΑ
Βετεράνου, Διεθνούς Πλέι Μέικερ του Ολυμπιακού


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Με την ίδια επιτυχημένη συνταγή, την ίδια καλοκουρδισμένη ομάδα, τον ίδιο προπονητή, που είναι πια παλιά καραβάνα στη διοργάνωση, και φυσικά τον ίδιο κορμό, που στο μεγαλύτερο μέρος του παρέμεινε αναλλοίωτος. Φυσικά κανείς δεν πήρε την Ευρωλίγκα από τον πρώτο μήνα, αλλά πράγματι τα σημάδια είναι απολύτως θετικά.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το εξής: μπορεί να βασίζεται και να ποντάρει στους πάντες. Ναι μεν υπάρχουν οι παίκτες εκείνοι με τις πιο πολλές παραστάσεις, αλλά δεν είναι μόνοι τους. Από τον πάγκο έρχονται άφθονες λύσεις, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, γεγονός που δίνει στον κόουτς την ευχέρεια να αλλάζει κάθε φορά το πλάνο του χωρίς να διαταράσσεται η ισορροπία και οι επιδόσεις του συνόλου. Σπουδαία δουλειά αυτή, δεν το συζητάμε.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση, οφείλουμε να πούμε ξανά πως πρόκειται για μαραθώνιο. Και έχει τη σημασία του αυτό, διότι καμιά ομάδα δεν θα είναι επτά μήνες σε άνοδο. Θα έρθουν τα πάνω και τα κάτω, το φορμάρισμα αλλά και η κακή περίοδος. Το τονίζω, διότι και ο Ολυμπιακός θα περάσει από αυτήν τη φάση, δεν θα μπορούσε άλλωστε όλη τη σεζόν να παίζει στο κόκκινο, δεν θα ήταν λογικό και ανθρωπίνως δυνατό. Ωστόσο, επειδή έχει πλουραλισμό στο παιχνίδι του και ικανές διεξόδους, ακόμη κι όταν ένα παιχνίδι δεν κυλά όπως ακριβώς το σχεδιάζει ο προπονητής του, μπορεί να αντεπεξέρχεται σε όποιες πιθανές και απίθανες δυσκολίες κάθε φορά προκύπτουν.

Ναι, είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να λέω ότι είναι το φαβορί ή ότι ήδη βρίσκεται στο Final 4. Θα ήταν λάθος να σκεφτόμαστε έτσι σε μια χρονιά με πολλά εμπόδια και παγίδες. Νομίζω όμως ότι και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποψιασμένοι και συνειδητοποιημένοι και θα αντιμετωπίσουν τα πάντα με αυτοσυγκράτηση, που είναι και το καλύτερο βεβαίως.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: basketworld.net


Σχολιάστε εδώ