ΣΥΡΙΖΑ: Η καθημερινότητα θα κρίνει τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Η καθημερινότητα θα κρίνει τις εκλογές

Ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου ακρίβεια και ενεργειακή κρίση

Στα προβλήματα της καθημερινότητας επικεντρώνει την αντιπολιτευτική ρητορική του ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν (πιστεύουν) ότι στο πεδίο αυτό θα κριθούν οι ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Στην ατζέντα βρίσκονται η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση καθώς επίσης και τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, λόγω και της πανδημίας, αλλά και οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της παιδείας. Η εκτίμηση του Αλ. Τσίπρα είναι ότι προϊόντος του χρόνου η κοινωνική αγανάκτηση θα εντείνεται λόγω των λανθασμένων και άστοχων μέτρων που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Και αυτή ακριβώς η προϊούσα οργή των πολιτών θα αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες στη χώρα. Ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου –φυσικά– το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, όπου η επίσημη θέση είναι ότι οι συνέπειες δεν είναι μόνο λόγω της πα­γκόσμιας κρίσης αλλά λόγω των πολιτικών που έχει υιοθετήσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, η οποία αντί να στηρίζει τους πολίτες, ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο κ. Τσίπρας έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Επισήμανε δε ότι, με την ανοχή της κυβέρνησης, η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στην… κούρσα της αισχροκέρδειας, ενώ έχει προαναγγείλει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην επανακρατικοποίηση της επιχείρησης, όταν αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας.

Με το ίδιο σκεπτικό κινήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συζήτηση προχθές στη Βουλή, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι με την πολιτική που εφαρμόζει εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες.

Το δεύτερο πεδίο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει τα πυρά του είναι η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Η κυβέρνηση με την πολιτική της τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια», υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι η απουσία ελέγχου από τους κρατικούς φορείς αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης. Σε σταθερή βάση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη, προκειμένου έτσι να ανακουφιστούν ως έναν βαθμό οι πολίτες. Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και αναποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων, ενώ χαρακτηρίζει θέατρο τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργείου για συ­γκράτηση των τιμών. Και αυτό διότι, όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, αφενός στη λίστα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Ανάπτυξης δεν περιλαμβάνονται βασικά είδη και αφετέρου δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία δέσμευση για πάγωμα των τιμών από τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ