Η περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 7,5%

Η περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 7,5%

-Στην 30ή θέση στη λίστα των πλουσιότερων χωρών η Ελλάδα

Λεφτά έχουν και παραέχουν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα της Allianz για τον παγκόσμιο πλούτο! Ειδικότερα, η ιδιωτική περιουσία σε παγκόσμια κλίμακα σημείωσε πέρυσι ανάπτυξη 10,4%, αγγίζο­ντας συνολικά τα 233 τρισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, το χρέος των νοικοκυριών πα­γκοσμίως αυξήθηκε κατά 7,6%.

Στην Ελλάδα, ο πλούτος των νοικοκυριών αυξήθηκε το 2021 κατά 7,5%, αύξηση… ελαφρώς ταχύτερη σε σχέση με τον μέσο όρο της Δυτικής Ευρώπης (6,7%).

Οι αποταμιεύσεις ενισχύθηκαν πέρυσι κατά 3,5%, τα δε καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία τοποθετούνται, κατά κεφαλήν, σε 17.900 ευρώ.

Το ποσό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στην 30ή θέση στη λίστα των πλουσιότερων χωρών, σύμφωνα με την έκθεση της Allianz.

Πέρυσι στην Ελλάδα καταγράφηκε και αύξηση του χρέους κατά 3%, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία και κυρίως μετά το 2018.

Από την κρίση του ευρώ, τα ελληνικά νοικοκυριά μειώνουν συνεχώς το χρέος τους κατά 3% ετησίως κατά μέσο όρο ή 44 δισ. ευρώ συνολικά.

Αναζητούν σπίτι στην Ελλάδα οι Γερμανοί!

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητο στην Ελλάδα όχι για να εξασφαλίσουν «χρυσή βίζα», αλλά γιατί βλέπουν υπεραξίες στο μέλλον λόγω των χαμηλών τιμών σε σύγκριση με ανταγωνιστικούς προορισμούς και γιατί εκτιμούν το κλίμα, το φυσικό κάλλος της χώρας και τον τρόπο ζωής. Και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν από 250.000 έως και 450.000 ευρώ.

Ζητούν κυρίως μεμονωμένες κατοικίες δύο υπνοδωματίων και άνω, εμβαδού μεταξύ 100-120 τ.μ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ