Θαλάσσιες ανεμογεννήτριες στην Αλεξανδρούπολη!

Θαλάσσιες ανεμογεννήτριες στην Αλεξανδρούπολη!

Συνάντηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Αλεξανδρούπολη είχαν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή, καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με τις προστατευόμενες περιοχές στο Δέλτα του Έβρου και στη Δαδιά, όπως το ζήτημα της χωροθέτησης των αιολικών πάρκων.

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι περιοχές Natura έχουν καταστρατηγηθεί πλήρως, ενώ έχει εκλείψει πλέον κάθε λόγος εξόρυξης χρυσού και ως εκ τούτου πρέπει να καταργηθεί παγκοσμίως.

Ακόμη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι πρέπει να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στη θάλασσα και όχι στη στεριά, με σκοπό την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

«Εμείς μιλάμε για πλωτές θαλάσσιες ανεμογεννήτριες, για να γίνει η Αλεξανδρούπολη το κέντρο του πράσινου υδρογόνου, της παραγωγής και της διανομής.

Για μετατροπή των αγωγών που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν φυσικό αέριο σε αγωγούς υδρογόνου», τόνισε και χαρακτήρισε τις δρομολογημένες εγκαταστάσεις του LNG «ένα νέο κουφάρι».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ