Θα αδειάζουν λογαριασμούς σε πρώτο χρόνο

Θα αδειάζουν λογαριασμούς σε πρώτο χρόνο

Εξωθούν στα άκρα
Η απόλυτη παρακολούθηση!

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιεί σε λίγες ημέρες το νέο της υπερόπλο, το Eispraxis, μέσω του οποίου θα παρακολουθεί και θα φακελώνει όλες τις οφειλές των φορολογουμένων και θα δρομολογεί αυτόματες δεσμεύσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα σκιαγραφεί το προφίλ του κάθε οφειλέτη καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του κατάσταση από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το MyAADE, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis καθώς και άλλους φορείς, όπως το Κτηματολόγιο, το ΓΕΜΗ, τον ΕΦΚΑ, το ΚΕΑΟ κ.λπ.

Για κάθε οφειλή θα δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος ο οποίος θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, όσον αφορά τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ειδικότερα, το ηλεκτρονικό σύστημα:
– θα παρακολουθεί το προφίλ κάθε οφειλέτη,

– θα έχει καταγραμμένη την περιουσιακή του κατάσταση,

– θα ανταλλάσσει στοιχεία με το Κτηματολόγιο, το ΓΕΜΗ και τον ΕΦΚΑ,

– θα ανταλλάσσει στοιχεία και πληροφορίες με κράτη-μέλη της ΕΕ,

– θα παρακολουθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δημόσιους φορείς με έμφαση στη φορολογία.

Ταυτόχρονα, το Eispraxis θα παρακολουθεί και όλους όσοι εμπλέκονται σε κάθε υπόθεση οφειλής, όπως είναι οι συνυπόχρεοι, συγγενείς, εγγυητές και νόμιμοι εκπρόσωποι.

Ακόμη, θα ενσωματώσει και ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ενημέρωσης οφειλετών για την τήρηση των ρυθμίσεών τους, ώστε να προειδοποιούνται όταν πρόκειται να χάσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ε­νταχθεί. Σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν, θα υ­πάρξει άμεση ενεργοποίηση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

 


Σχολιάστε εδώ