Κτηματολογικά νέα

Κτηματολογικά νέα

Δωδεκάμηνη άσκηση

Το Κτηματολόγιο προσκαλεί πέντε υποψήφιες και υποψήφιους δικηγόρους να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, 12μηνης διάρκειας, στο Κτηματολόγιο, υποβάλλοντας ψηφιακά αίτηση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2022. Η μία από τις πέντε θέσεις καταλαμβάνεται κατά προτεραιότητα από άτομο με αναπηρία, ενώ η μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στα 600 ευρώ.

Αναστολή λειτουργίας στη Σάμο

Αναστέλλονται, μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, οι εργασίες υποβολής και παραλαβής αιτήσεων στο Υποκατάστημα Σάμου του Κτηματολογικού Γραφείου Βορείου Αιγαίου που αφορούν την έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών (διά ζώσης και ηλεκτρονικά) από τα βιβλία Μεταγραφών και Υποθηκών για τα ακίνητα της τοπικής αρμοδιότητας του πρώην Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Χώρας Σάμου.

Ξυπνούν μνημονιακές μνήμες

Οι τέσσερις επικεφαλής των θεσμών (ΕΕ, ESM, ΕΚΤ, ΔΝΤ) βρίσκονται στην Αθήνα για να ελέγξουν την πρόοδο στις 22 μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν, μεταξύ αυτών και στο Κτηματολόγιο, όπου υπάρχουν ορισμένα ανεκτέλεστα έργα (όπως οι Δασικοί Χάρτες), που έρχονται ως υπόλοιπα από το προηγούμενο πρόγραμμα, ακόμη και από τα Μνημόνια.

Νέο βιβλίο για το Κτηματολόγιο

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Κτηματολόγιο: Από τη Θεωρία στην Εφαρμογή» του καθηγητή του ΑΠΘ Απόστολου Αρβανίτη (Εκδόσεις Ζήση), σε μια περίοδο που η σύνταξη του Κτηματολογίου ολοκληρώνεται και έχει σκοπό να εισάγει στις βασικές του έννοιες και διαδικασίες όσους και όσες έρχονται σε πρώτη επαφή με το αντικείμενο του Κτηματολογίου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ